Iaşi: Arestat pentru furt de bijuterii de 7.000 de lei şi electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, suspectat că ar fi comis două infracţiuni de furt şi retragere de numerar prin folosirea unui instrument de plată electronic fără consimţământul titularului. Octavian Mihalacenco mai este cercetat de procurorii DIICOT Iaşi pentru infracţiunile  de introducere în ţară de droguri de risc şi oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, ori alte operaţiuni pr

Octavian Mihalacenco a fost dus la Judecătoria Iaşi aseară cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii susţin că la începutul lunii august, tânărul ar fi intrat cu ajutorul unor chei potrivite într-un apartament din Iaşi de unde ar fi furat un  card bancar şi codul PIN, precum şi mai multe  bijuterii din aur, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 7.000 lei.

Citeşte şi:

Botoşani: Traficantul de ţigări împuşcat pe frontieră a fugit din spital


Procurorii mai spun că tânărul ar fi retras de pe cardul sustras suma de 500 lei, înainte ca proprietarul cardului să ceară blocarea acestuia. Mahalacenco mai este bănuit că în noaptea de 10 spre 11 august ar fi intrat prin efracţie în sediul societăţii Magna SRL, de pe Şos. Arcu, unde ar fi lucrat până în luna iulie, şi ar fi sustras un calculator, un laptop, un scanner, o tastatură, un translator electronic, o geantă din piele, 7 telefoane mobile, 2 modemuri de internet, medicamente, 3 chei de la un seif metalic, dulciuri şi băuturi alcoolice. 

Oamenii legii mai spun că tânărul ar fi plecat în Spania, la puţin timp după ce ar fi săvârşit faptele, iar la întoarcere, ar mai fi încercat să intre prin efracţie în sediu unei alte firme dar planurile i-ar fi fost dejucate de sistemul de alarmă cu senzori de mişcare.

„Acesta este cercetat şi într-o cauză penală instrumentată de DIICOT Iaşi pentru infracţiuniile  de introducere în ţară de droguri de risc şi oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, transportul, procurarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc. Judecatoria Iaşi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe langa Judecatoria Iaşi, dispunând arestarea preventivă a lui Octavian Mahalacenco pentru 29 zile", a precizat procurorul Nadia Albu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Decizia judecătorilor poate fi atacată la instanţa superioară.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite