Botoşani: Traficantul de ţigări împuşcat pe frontieră a fugit din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Ciobanu a părăsit spitalul cu o noapte înainte de externare
Vasile Ciobanu a părăsit spitalul cu o noapte înainte de externare

Vasile Ciobanu (37 ani), bărbatul împuşcat luna trecută de poliţiştii de frontieră pentru că nu s-a supus somaţiilor acestora a fugit din spital de la Iaşi, însă a fost prins a doua zi într-o comună din apropierea municipiului Suceava.

Ciobanu a fost suprins în flagrant în timp ce încerca să întroducă în ţară o mare cantitate de ţigări din R.Moldova. Pentru că a încercat să fugă cu un tractor, grănicerii au tras asupra lui 40 de focuri de armă, două gloanţe rănindu-l grav.

Citeşte şi:

Traficant de ţigări împuşcat pe frontieră

Marţi, el trebuia să fie preluat din spital de Poliţia de Frontieră şi prezentat Parchetului pentru cercetări. "Nu a fost găsit la spital, el plecând de luni seară. Pe baza unor informaţii a fost găsit într-o localitate din Suceava şi predat procurorilor. Acum este cercetat de procurori şi are interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu."  a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

Reprezentanţii Spitalului Sf. Spiridon susţin însă că Vasile Ciobanu a plecat legal, el având bilet de externare. "Noi nu păzim pe nimeni şi nu ţinem pe nimeni cu forţa în spital. Pacientul avea bilet de externare şi a plecat la timp din spital. Nici nu a fost păzit cât a stat internat la noi." a decalarat Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.

Vasile Ciobanu are obligaţia să se prezinte în fiecare zi la Postul de Poliţie din comuna Coţuşca pentru a doveni că nu a părăsit localitatea. „Nu puteam lua alte măsuri pentru că inculpatul are de luat un tratament. Oricum, părerea noastră este că a fugit din spital şi că a încercat să se sustragă cercetărilor. Până acum a respectat măsura impusă de noi, de a nu părăsi localitatea." a spus Paul Ioniţă, prim procurorul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite