Iaşi: Adio concurs de dosare la Drept!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai căutată facultate de la Universitatea „Cuza" reintroduce examenul scris de admitere. De vara aceasta absolvenţii de liceu care doresc să studieze Dreptul vor trebui să facă dovada că au cunoştinţe medii de limba română.

Iaşi: Admiterea la „Cuza“, între 11 şi 16 iulie

Prima facultate de la Universitatea „Al. I. Cuza" care reintroduce examenul de admitere este cea de Drept. Consiliul profesoral a decis ca de vara aceasta absolvenţii de liceu care doresc să urmeze o carieră în domeniul juridic trebuie să facă dovada că au măcar cunoştinţe elementare de limba română.

Iaşi: Facultatea Virtuală de la Universitatea „Cuza“, îngropată de orgolii

Astfel, la admiterea din vară candidaţii vor trebui să-şi dovedească cunoştinţele în cadrul unui test care va fi, cel mai probabil, grilă.

„Propunerea mea va fi de a utiliza testele grilă. Astfel şi evaluarea va fi mai uşoară, iar eventualele contestaţii mai simplu de remediat. Testele vor fi concepute pentru un nivel mediu de către cadrele universitare de la Facultatea de Litere", a explicat prof. dr. Tudorel Toader, decanul Facultăţii de Drept.

Job anti-criză la Iaşi: rector la o universitate de stat

Admiterea, un prim filtru

Decizia reintroducerii examenului de admitere a fost luată după ce calitatea candidaţilor din ultimii ani a lăsat de dorit.

„Am luat această hotărâre, care a fost aprobată de către Senatul Universităţii, din cauza experienţelor din anii trecuţi, de când nu se mai dă admitere. Nu toţi cei care-şi depun dosarele au vocaţie pentru acest domeniu. Examenul de admitere va fi un prim filtru", a completat decanul de la Drept.

Iaşi: Fuziunea universităţilor, măr al discordiei între rectori

200 de lei, taxa de înscriere

Astfel, testul de limba română va avea o pondere de 50% din nota finală de la admitere, cealaltă jumătate fiind reprezentată de media anilor de studii şi de cea de la examenul de bacalaureat.

Taxa de înscriere la admitere a fost stabilită la 200 de lei, iar cea de şcolarizare este de 2.800 de lei, pentru tinerii înscrişi la zi, respectiv de 2.500 de lei pentru cei de la învăţământul la distanţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite