Iaşi: Procesul Cordunenilor a fost amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care membrii clanului Cordunenu sunt judecaţi pentru spălare de bani, trafic de persoane, înşelăciune, şantaj începe astăzi la Tribunalul Maramureş. La ora 8.30 cei 12 arestaţi au fost aduşi în faţa judecătorilor de la Baia Mare.

Ora 18.00 Magistraţii Tribunalului Maramureş au amânat procesul Cordunenilor până pe 28 septembrie. Instanţa a fost nevoită să dea un nou termen după vacanţa judecătorească pentru că un inculpat nu a fost citat, iar o parte dintre cei acuzaţi au solicitat amânarea dosarului pentru a-şi angaja avocaţi.

De asemenea, unii apărători au cerut magistraţilor  înlocuirea măsurii de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara. Însă cererile au fost respinse. "Am făcut recurs. Acesta se va judeca cel mai probabil săptămâna viitoare", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Vasiliu şi Panagachi.

Ora 9.00 Pentru termenul de astăzi toate cele 27 de persoane trimise în judecată în acest dosar au fost citate.

Procurorii DIICOT Iaşi i-au trimis în judecată la începutul acestei luni pe membrii clanului Cordunenu pentru trafic de persoane, spălare de bani, înşelăciune şi şantaj. Anchetatorii susţin că reţeaua a luat fiinţă în 2003, iar liderul acesteia era Constantin Bogdan (fost Corduneanu).

Dosarul a ajuns la Baia Mare după ce anchetatorii au cerut strămutarea. Cei 12 arestaţi în cauză au fost transferaţi la Penitenciarul Gherla.

Mai citiţi:

Iaşi: Membrii clanului Corduneanu au rămas după gratii

Iaşi: O femeie "le-a mâncat banii" Cordunenilor (UPDATE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite