Iaşi: A fost schiţat cartierul pentru tineri din Moara de Vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După nenumărate încercări, şefii din Primărie l-au premiat pe Alin Rubnicu din Iaşi pentru soluţiile de amenajare a cartierului Moara de Vânt.

La concursul de soluţii au mai participat Plan Wernk din Cluj Napoca, Arhi Axa din Iaşi, Adrian Soare din Bucureşti şi Vănel Exim din Bacău. Câştigătorul a fost premiat cu 50.000 de euro, iar soluţiile lui vor fi expuse pe holurile Primăriei.

„În partea de sud, va fi cartierul rezidenţial cu staţii de transport în comun, urmate de clădiri cu caracter social, grădiniţe, şcoli şi baze sportive, plus artere de legătură. Acest studiu se poate transforma în PUZ, apoi în studiu de fezabilitate“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Cartierul din Moara de Vânt ar urma să aibă 5.000 de apartamente, 800 de locuinţe individuale, o bibliotecă, locuri de agrement, şcoli, un spital, grădiniţe, o biserică, dar şi legături cât mai facile cu oraşul.

Inclus în programul „Teren pentru tineri",  au accesat 2.664 ieşeni sub 35 de ani, care şi-au depus dosarele la Primărie în vederea obţinerii unei suprafeţe pe acel amplasament.

Citeşte şi:

Iaşi: Proprietar cu chirie la apartament de lux

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite