Iaşi: 29 de suspecţi în dosarul „Motorina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii nu au stabilit cu exactitate după mai bine de un an cine a furat zeci de tone de motorină din Depoul CFR Iaşi

Membrii reţelei Motorina pot sta liniştiţi. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi nu au reuşit nici după un an de zile să-i aducă în faţa instanţei pe autorii furtului de combustibil de la Depoul CFR Iaşi.

Mai mult, de unii dintre cei cercetaţi pentru sustragerea a zeci de tone de motorină magistraţii par să fi uitat. „Un an de zile nu ne-a întrebat nimic. Acum trei săptămâni au chemat un singur client la audieri. Este cercetat pentru furt calificat fără să ni se explice cum a furat, cât a furat, în ce perioadă a furat", a declarat Bogdan Tufeanu, care reprezintă patru angajaţi CFR. Pe de altă parte procurorii susţin că se lucrează intens, ba mai mult s-au extins cercetările pentru alţi salariaţi ai Depoului şi apropiaţi ai acestora.

Termen la sfârşitul anului

 „Sunt cercetate 29 de persoane. Am fixat termen până la sfârşitul anului pentru ca acest dosar să fie finalizat. Procurorul analizează materialul probator iu şi urmeză să se pronunţe", a declarat Iulian Ispir, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Citeşte şi:

Iaşi: 16 oameni din reţeaua „Motorina“ dau cu subsemnatul la Parchet

În vara anului 2009 furtul de motorină din Depoul CFR  a ajuns în atenţia procurorilor. Mai multe persoane au fost filate şi le-au fost interceptate convorbirile telefonice iar în luna octombrie a fost prins în flagrant un fost angajat al Secţiei Revizie de Vagoane, în timp ce transporta cu un microbuz  700 de litri de combustibil cumpăraţi de la un angajat al Depoului.

În urma percheziţiilor au fost descoperite alţi 200 de litri şi procurorii au dispus atunci începerea urmăririi penale împotriva a 16 persoane pentru furt. Potrivit anchetatorilor, din Depoul CFR s-ar fi sustras direct de la pompa de alimentare zeci de tone de motorină.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite