Iaşi: 16 oameni din reţeaua „Motorina“ dau cu subsemnatul la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: 16 oameni din reţeaua „Motorina“ dau cu subsemnatul la Parchet
Iaşi: 16 oameni din reţeaua „Motorina“ dau cu subsemnatul la Parchet

Furtul de combustibil din rezervoarele locomotivelor era o preocupare a unor angajaţi din Depoul CFR Călători Iaşi

Procurorii cercetează 16 persoane, angajaţi ai CFR şi ai unor firme de transport. Cinci dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi eliberaţi ieri seară.

Oamenii legii au interceptat miercuri seară un microbuz al unei firme de transport persoane, burduşit cu saci cu 700 de litri de motorină, pe care şoferul Mihai Lăpuşeanu i-ar fi cumpărat, cu 1.400 de lei, de la un angajat CFR Iaşi.

 
În acelaşi timp, agenţii de la Poliţia Transporturi, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, au descins în locuinţele unor lucrători din cadrul Depoului CFR Călători. În urma percheziţiilor, au mai găsit în garajul şi în maşina mecanicului de locomotivă Mircea Melinte 261 de litri de motorină. Astfel, miercuri şi joi au fost aduse la audieri 16 persoane bănuite de furtul de combustibil.


Cinci persoane reţinute


Procurorii susţin că reţeaua cuprinde peste 20 de membri. Dintre acestea, mecanicul de locomotivă Mircea Melinte, lăcătuşul mecanic Adrian Ardelean, şoferul Mihai Lăpuşneanu, fraţii gemeni Dan şi Teodor Dumitraşcu, pompieri la o firmă care aveau contract cu CFR Iaşi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. „Clienţii mei nu sunt vinovaţi. Nu s-au găsit bunuri care să aibă legătură cu cauza şi nici nu s-a stabilit un prejudiciu concret“, a precizat Eujan Istov, avocatul lui Ardeleanu. Cei cinci reţinuţi au fost puşi în libertate ieri.


Cele peste 20 de persoane au ajuns în atenţia anchetatorilor în urmă cu şase luni. Potrivit procurorilor, angajaţii CFR acţionau în funcţie de comenzile primite de la unii şefi. În momentul în care aveau un client, sustrăgeau cantităţi mici de motorină din rezervoarele locomotivelor din Depoul CFR Călători Iaşi.


Vindeau litrul de motorină cu 2,5 lei, unii furau cu sacoşa, alţii cantităţi mari. La locomotive nu există un sistem de măsurare a consumului şi s-a creat posibilitatea celor care au sustras fie să încarce toate hârtile, trecând cantităţi nereale, fie să sustragă din aceasta fără să se observe“, a spus Mihai Covalciuc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.


Reprezentanţii CFR Iaşi au refuzat să comenteze. „Nu mă întrebaţi pe mine despre asta. Nu erau toţi în subordinea mea“, a spus Mihai Pricop, şeful Depoului CFR Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite