Iaşi: 2010, un an mai relaxat pentru piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii stau la coadă pentru cererile de ajutor social
Ieşenii stau la coadă pentru cererile de ajutor social

În anul care s-a încheiat piaţa muncii din judeţ nu a fost la fel de tensionată ca în 2009. Dovadă stă numărul de concedieri anunţate de angajatori Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi.

Consilierii instituţiei nu au mai trebuit să facă faţă unui val atât de mare de disponibilzări ca în 2009, cel de-al doilea an al crizei economice. Numărul de salariaţi care şi-au pierdut locul de muncă a scăzut cu mai bine de o treime în 2010 faţă de anul anterior.

Citeşte şi:
Numărul de salariaţi din Iaşi a scăzut cu 10.000 de persoane într-un an

Şomajul scade doar în statistici deoarece ieşenii nu-şi mai prelungesc cererile pentru un loc de muncă

Conform evidenţelor AJOFM Iaşi, în 2010 angajatorii ieşeni au concediat 2.796 de persoane. „1.245 dintre acestea au fost disponibilizări individuale şi 1.551 disponibilizări colective. Cel mai mare număr de persoane care şi-au pierdut locul de muncă activau în domeniul administraţiei publice", a explicat Ciprian Necula, directorul executiv adjunct al AJOFM Iaşi.

Astfel, 527 de persoane din această arie de activitate au fost disponibilizate în 2010. Domeniile cele mai afectate de criză în acest an au fost construcţiile, cu 517 persoane concediate şi serviciile cu 430 de disponibilizări.

În 2009 numărul de ieşeni care şi-au pierdut locul de muncă a totalizat nu mai puţin de 4.054 de persoane. Cele mai multe au provenit din domeniul confecţiilor şi al construcţiilor, 820, respectiv 758 de persoane.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite