Iaşi: 200.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Jandarmeriei Iaşi au precizat că  aproximativ 200.000 de pelerini s-au închinat zilele acestea la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Apogeul a fost peIaşi: „M-am rugat la Sfântă ca parlamentarii să nu ne rupă de tot" (FOTO ŞI VIDEO) 14 octombrie, când oamenii au stat la coadă şi câte 20 de ore pentru a ajunge la catafalc.

Dacă în primele zile în care moaştele Sfintei Parascheva au fost scoase în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei rândul pelerinilor se întindea pe 400-500 de metri, pe 14 octombrie a ajuns şi la doi kilometri. „Din estimările noastre pe la raclă au trecut efectiv aproximativ 200.000 de persoane. La rând s-a stat şi câte 20 de ore. Anul acesta nu am avut incidente", a precizatcăpitanul Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

De sărbătorile Iaşiului aproximativ 450 de jandarmi au asigurat măsurile de ordine în zona Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Mai citiţi şi:

Iaşi: LIVE Pelerinii se înfruptă cu sarmale în toiul Liturghiei de Sfânta Parascheva. Câţiva oameni s-au grăbit să dea pomană (FOTO şi VIDEO)

Oboseala îi doboară pe credincioşii care stau la rând pentru a se închina la Sfânta Parascheva

Iaşi: Pelerinaj în familie la Sfânta Parascheva (FOTO şi VIDEO)

Iaşi: „M-am rugat la Sfântă ca parlamentarii să nu ne rupă de tot" (FOTO ŞI VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite