Oboseala îi doboară pe credincioşii care stau la rând pentru a se închina la Sfânta Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii şi-au reluat pelerinajul la sfintele moaşte (arhivă)
Credincioşii şi-au reluat pelerinajul la sfintele moaşte (arhivă)

Un bărbat a leşinat joi dimineaţă, la ora 7.30, şi a fost ridicat de un echipaj SMURD, după ce a stat mai mult de 24 de ore la rând şi a îndurat frigul de peste noapte.

ORA 7.30: 15.000 de pelerini aşteaptă în momentul de faţă la rând pentru a se închina la moaştele Cuvioasei. Coada se întinde pe doi kilometri până pe strada Sf. Andrei, care este închisă circulaţiei.

În 24 de ore, peste 30.000 de persoane s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva şi a Sântului Maxim Mărturisitorul, aduse din Grecia.

115.000 de credincioşi au trecut pe la racla Sfintei Parascheva, pentru a se bucura de binecuvântarea Cuvioasei. Zeci de persoane au căzut din picioare din cauza oboselii şi au avut nevoie de îngrijiri medicale la punctul de prim-ajutor amenajat în curtea Catedralei.

Anul acesta, Sfânta Liturghie va începe la ora 9.15 şi va fi oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe un podium amenajat la intrarea în Catedrala mitropolitană.

„Aproape 6.000 de persoane vor participa la Sf. Liturghie. Au fost instalate nişte ecrane în interiorul şi exteriorul Catedralei, pentru a fi urmărită mai uşor slujba“, a spus Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Citeşte şi:

Iaşi: 80.000 de pelerini s-au închinat până acum la moaştele Sfintei Parascheva. Rândul se întinde pe aproape 700 de metri

Iaşi: Pelerinaj în familie la Sfânta Parascheva (FOTO şi VIDEO)

Iaşi: Vând hainele Sfintei Parascheva cu 17 lei (FOTO şi VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite