11 ani pasat între instituţii pentru un teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un american de origine română încearcă de 11 ani să intre în posesia a 15 hectare de teren din comuna Bârnova. Deşi are o hotărâre judecătorească în acest sens, Ionel Şfiţă (65 de ani) este pasat de la o instituţie la alta.

Comisia Judeţeană Iaşi de aplicare a Legii 18/1991 a decis, în anul 2000, reconstituirea dreptului de proprietate a bărbatului şi a fraţilor săi pentru terenul moştenit de la tatăl lor. Şfiţă a fost plimbat de la o instituţie la alta, iar în 2003 a aflat că pământul său a fost concesionat de Agenţia Domeniilor Statului (ADS) Bucureşti către Agroindustriala Bucium Iaşi.

Citiţi şi:

Iaşi: Retrocedare blocată de stâlpii din vie

Bărbatul s-a adresat instanţei de judecată şi a făcut plângeri la Parchet. Magistraţii au obligat atât Comisia Judeţeană de Fond Funciar, cât şi Comisia Locală Bârnova să îl pună în posesie şi să emită titlul de proprietate. Însă SC Agroindustriala Bucium nu a vrut să semneze actele de punere în posesie motivând că a făcut investiţii pe teren pentru care a solicitat 30.000 de euro.

Plimbat între instituţii

În acest sens s-a făcut o Comisie în decembrie 2010, formată din reprezentanţi de la Garda Financiară, Prefectură, Primăria Bârnova şi Direcţia de Agricultură Iaşi, care trebuia să stabilească dacă s-au amortizat îmbunătăţirile făcute. Aceştia au dat un răspuns afirmativ, iar  actele au ajuns din nou la ADS. Reprezentanţii Primăriei Bârnova le-au luat din nou pentru că au vrut să-i dea 1.000 de metri de teren lui Şfiţă în altă parte.

„Am făcut tot ce ţine noi. Dosarul şi-a urmat circuitul normal, iar acum este la ADS. S-a plimbat de câteva ori şi pe la noi, dar l-am rezolvat. Cred că este un caz fericit, faţă de altele", a precizat Dan Popa, primarul comunei Bârnova. Avocatul lui Şfiţă susţine că pentru tergiversarea punerii în posesie sunt de vină autorităţile publice. „Este o nesimţire totală, incompetenţă şi indiferenţă din partea autorităţilor, în special din partea Comisiei Locale Bârnova", a declarat Florin Calistru, avocatul lui Şfiţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite