Iaşi: 10 ani de puşcărie pentru unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi ai Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Costea (33 de ani), zis Băcăuanu a fost condamnat ieri de magistraţii Judecătoriei Iaşi la 10 ani de închisoare pentru şantaj. Acesta a fost acuzat de  procurori că i-a cerut taxă de protecţie unui bărbat din Cotnari.

Decizia instanţei nu este însă definitivă. „Nu înţeleg cum au ajuns judecătorii la această pedeapsă. Domnul Băcăoanu spune că este nevinovat şi că diverse persoane au fost puse să facă plângeri mincinoase împotriva dumnealui. Cu siguranţă vom declara apel împotriva deciziei Judecătoriei", a spus avocatul Gabriela Grădinariu, apărătorul lui Cătălin Costea „Băcăoanu".

Băcăuanu a fost acuzat de procurori că pe 28 februarie 2009 i-a cerut lui Ciprian Neculai Chiruţă 1.000 de euro ca taxă de protecţie. Cei doi s-ar fi ântâlnit într-un bar din apropierea Spitalului de Urgenţe din Iaşi, iar interlopul i-a r fi spus victimei să-i dea bani pentru a „deveni prieteni".

Iniţial Băcăuanu i-a cerut să-i aducă cei 1.000 de euro într-o oră, dar ulterior a amânat termenul de predare până pe 9 martie 2009.

În faţa anchetatorilor interlopul a susţinut că banii erau o datorie mai veche .

Mai citiţi şi:

Iaşi: 17 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Hypnotic

Iaşi: Băcăuanu a primit încă doi ani după gratii

Băcăuanu a mai fost condamnat la şase ani pentru proxenetism, în iunie 2010 de magistraţii ieşeni la doi ani de închisoare pentru vătămare corporală. Pe 14 octombrie interlopul a fost din nou condamnat la şapte ani de închisoare pentru tulburarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite