Iaşi: „Doctorul de portofele“, bărbatul care se dădea medic şi lăsa oamenii fără bani, va sta după gratii 4 ani şi 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Costin a fost condamnat ieri de magistraţii Judecătoriei Iaşi. Bărbatul se dădea drept medic în faţa pensionarilor şi, sub pretextul unui consult rapid, le fura portofelele.

Paul Costin (60 de ani), din localitatea Dumeşti, a fost condamnat pentru trei infracţiuni de furt calificat la patru ani şi şase luni de închisoare. Decizia luată de Judecătoria Iaşi nu este însă definitivă.

Potrivit anchetatorilor, una dintre victimele bărbatului a fost chiar un medic pensionar. Costin l-a abordat în zona Piaţa Unirii şi spun că sub pretextul că îi dă fulgii de zăpadă de pe guler, a reuşit să-i sustragă portofelul în care se afla suma de 900 de lei. A doua victimă a bărbatului a fost un alt pensionar pe care l-a acostat în apropiere de Spitalul Parhon.

Citiţi şi:

Iaşi: Doctorul de portofele, pus sub acuzare

Un ieşean care se dădea drept doctor le fura bătrânilor portofelele (VIDEO)

Acestuia, Costin i-a spus că este „doctorul Istrati" şi că îi va lua pulsul. Procurorii susţin că bătrânul nici nu apucase să-şi dea acordul că deja bărbatul îi desfăcuse haina, cotrobâindu-l în zona pieptului. Înainte să plece cu portofelul în care erau 250 de lei, Costin i-ar fi spus să treacă pe la el la cabinet. 

A treia victimă a fost un pensionar de 75 de ani care a  rămas fără 68 de lei, banii din portofel. Poliţiştii l-au prins în flagrant pe Costin. În 2007 ieşeanul a fost condamnat pentru furt la 5 ani şi 6 luni de închisoare, fiind liberat condiţionat în august 2010, cu un rest de pedeapsă de 916 zile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite