Aveţi grijă ce puneţi pe Facebook! Puteţi fi ocoliţi de angajatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesionişti ai mediului online au oferit sâmbătă, la Ateneul Tătăraşi din Iaşi, ponturi pentru tinerii absolvenţi de facultate care încearcă să se angajeze. Expansiunea platformelor de socializare şi influenţa lor pe piaţa muncii a fost un punct interesant al discuţiilor.

Când vine vorba de platforme de socializare, angajatorii nu se orientează doar spre pagini special create în acest sens, gen Linedin, ci acordă o atenţie sporită şi pe Facebook.

Marius Ghenea la Iaşi: „Poţi să faci bani fără să ai bani!“. Lecţie de antreprenoriat de la managerul momentului

Din acest motiv, persoanele căroral le place să-şi expună viaţa pe internet sunt supuse riscului să fie ocoliţi de angajatori, în contextul în care aceştia apelează tot mai des la Facebook pentru a-şi face o idee despre candidaţii pe care îi evaluează.

„Astfel, este recomandat să nu aveţi poze cum dormiţi cu capul pe toaletă după o beţie cruntă. Trebuie păstrată o minimă decenţă a pozelor şi a mesajelor afişate pe internet, altfel îţi poţi crea mari deservicii în ochii potenţialilor angajatori. Este de preferat să vă puneţi o poză neutră la profil după care să restricţionaţi accesul doar pentru prieteni", a spus Ionuţ Călugăru, unui dintre specialiştii care a luat cuvântul pe scena Ateneului Tătăraşi din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite