Hoţii de buzunare din autobuze şi tramvaie, vânaţi de ochi electronici FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele din Iaşi, echipate cu sisteme video moderne
Autobuzele din Iaşi, echipate cu sisteme video moderne

Oficialii Primăriei au inaugurat ieri un sistem performant de camere video şi LCD-uri, instalate cu bani europeni în 100 de mijloace de transport în comun. Maşinile dotate cu sisteme de supraveghere circulă insă pe trasee care nu sunt expuse vandalismului.

Camere video şi LCD-uri în rablele de transport public

64 de autobuze şi 36 de tramvaie urmează să fie dotate cu câte patru camere video şi un LCD. Până acum, 56 de mijloace de transport au fost deja scoase la stradă cu echipamentele de ultimă generaţie. Acestea circulă pe rutele 28, 41 şi 30, pe traseele din culoarul Civitas, Tudor Vladimirescu-Copou. Ieşenii care atentează la buzunarele şi genţile călătorilor nu vor fi monitorizaţi live. Camerele vor stoca înregistrările video care vor fi accesate doar la reclamaţii.

Autobuzele din Iaşi, echipate cu sisteme video moderne

Şefii Primăriei au cheltuit 2,1 milioane de lei pentru achiziţia echipamentelor din fonduri europene. „Este o măsură de siguranţă pentru cei care utilizează transportul public, atât pentru cei care conduc şi cei care sunt certaţi cu legea. Este o măsură de descurajare să nu se ma distrugă scaunele. Sper ca în viitor să putem dezvolta această achiziţie", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Transportul public de la Iaşi intră din luna ianuarie în era tehnologiei. Camere video şi LCD-uri, în tramvaie şi autobuze

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştiri din Capitala Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite