Transportul public de la Iaşi intră din luna ianuarie în era tehnologiei. Camere video şi LCD-uri, în tramvaie şi autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de tramvaie si autobuze vor fi echipate în luna ianuarie cu câte patru camere video si un ecran LCD de ultima generaţie şi vor înregistra date precum modul de conducerea a vatmanilor si soferilor, incidentele din trafic sau furturile din mijloace de trasport.

Camere video şi LCD-uri în rablele de transport public

Primele camera vor fi montate pe mijloacele de transport săptămâna viitoare, dar vor fi funcţionale abia după ce şefii regiei pun la punct softul. Edilii au cumpărat cu aproape 500.000 de euro din fonduri europene 700 de echipamente moderne de înregistrare video, din care 400 de camera vor fi montate în tramvaiele second-hand, vechi de zeci de ani, şi în autobuze.

Din cele patru camera din fiecare mijloc de transport, una va fi îndreptată spre şofer şi în vecinătatea acestuia, iar celelalte trei vor fi montate în interiorul vehiculului, de plafon. „Camerele pot transmite şi imagini online, dar costurile sunt foarte mari. Noi vom stoca datele, iar în caz de reclamaţii putem să ne conectăm online şi să  intervenim rapid", a spus Adrian Mihai, purtatorul de cuvânt al RATP.

Automate de bilete, instalate în staţiile de transport public din Iaşi

Fiecare mijloc de transport va fi dotat şi cu un ecran LCD, montat în spatele cabinei şoferului, care va afişa imaginile surprinse de camerele video.

Până la sfârşitul lunii, vor fi montate în staţiile de autobuz zece automate de bilete. Acestea vor avea iniţial bilete cu o singură calatorie, la 1,9 lei, urmând sa elibereze si cu doua calatorii, seturi de bilete sau abonamente.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite