Grigore Sichitiu, preşedinte la CSMU Poli Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorit ca preşedinte la defuncta Politehnica Iaşi, Grigore Sichitiu are şanse mari să revină în această calitate în capitala Moldovei, dar la CSMU Poli, formaţie care ar avea drept să promoveze în Liga 1.

„Domnul Sichitiu nu vine preşedinte în Liga 3 şi acum aşteaptă ca FRF să oficializeze promovarea noastră în Liga 2. Domnia sa va avea mână liberă să numească un antrenor, însă dorim ca în staff-ul tehnic să fie numiţi foşti fotbalişti ieşeni, care cunosc tradiţia locului. În opinia mea, Petre Grigoraş a eşuat la Iaşi şi pentru că nu a avut colaboratori ieşeni“, a explicat Adi Ambrosie, unul din membrii fondatori ai CSMU Poli Iaşi.

Acesta a mai indicat şi care este politica de transferuri la noul club: „Momentan avem un lot cu care să pornim la drum. În iarnă însă vom aduce mai mulţi fotbalişti capabili cu care să atacăm promovarea în Liga 1“.

Mai citiţi:

18 august 2010 - ziua în care a murit Politehnica Iaşi

O altă echipă fanion pentru microbiştii ieşeni

CSMU poate promova în Liga 1

La 1 iulie 2010, UEFA a decis ca cluburile nou înfiinţate nu vor avea drept de promovare în primul eşalon fotbalistic. Măsura s-ar traduce prin blocarea CSMU Iaşi în drumul către Liga 1. Totuşi, noua grupare ieşeană are şanse să nu fie afectată graţie unui precedent al celor de la FCM Târgu Mureş, formaţie promovată anul acesta în Liga 1.

„În mod normal, cei din Târgu Mureş nu aveau drept de promovare din cauză că echipa era înfiinţată de numai doi ani. Clubul a prezentat însă o decizie judecătorească prin care demonstra că este urmaşul unui alt club cu vechimea necesară din oraş şi au primit licenţa de Liga 1“, a explicat Adrian Stângaciu, jurist în cadrul FRF.

Astfel, CSMU Poli Iaşi, fiind urmaşa celor de la Tricolorul Breaza, club înfiinţat în 1971, nu ar cădea sub incidenţa noii reglementări UEFA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite