O altă echipă fanion pentru microbiştii ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de astăzi este aşteptat să se semneze actele de înfiinţare a unei noi echipe în capitala Moldovei. Oraşul va fi reprezentat de CSMU Poli Iaşi, club rezultat din fuziunea dintre Tricolorul Breaza şi Navobi Charity Cup Iaşi.

Apariţia Clubului Sportiv Municipal Universitar (CSMU) Poli Iaşi este strâns legată de numele reputatului tehnician Mircea Lucescu. Proiectul Acedemiei de Fotbal „Mircea Lucescu" a prins contur în capitala Moldovei după ce Cristian Anghelache, preşedintele clubului de Liga 3 Tricolorul Breaza, a luat legătura cu Adrian Ambrosie, fondatorul clubului de copii şi juniori Navobi Charity Cup Iaşi.

După ce lucrurile s-au pus în mişcare, cei implicaţi în proiect şi-au dat seama de o posibilitate interesantă. „Una dintre echipele de la Navobi activează momentan în Liga 5, obiectivul meu fiind să promovez peste câţiva ani în Liga 3. Totuşi, Tricolorul Breaza are deja locul asigurat în acest eşalon, motiv pentru care ne-am gândit că am putea să înscriem pe CSMU Poli Iaşi în Liga 3", a explicat Adi Ambrosie, unul dintre fondatorii noii echipe ieşene.

În eventualitatea în care unele cluburi înscrise în Liga 2 nu vor întruni cerinţele financiare necesare la acest nivel, există varianta ca CSMU să evolueze chiar în eşalonul secund.

Problemele băneşti cu care se confruntă Poli Iaşi din Copou  ar putea să nu fie un motiv de îngrijorare pentru noua Poli. „Avem promisiuni din partea unor finanţatori că, dacă primim actele de înfiinţare, CSMU Poli Iaşi va beneficia de un buget pentru a face faţă în Liga 3 şi chiar în Liga 2, având în vedere că această divizie nu mai este ce era odată", a precizat Adrian Ambrosie.

Ori în Copou, ori pe Tepro

În ceea ce priveşte stadionul pe care CSMU Poli Iaşi va juca meciurile de acasă, cei implicaţi la acest club au cerut ajutorul Primăriei. „Domnul Nichita ne-a răspuns că Primăria va sprijini grupările sportive în funcţie de performanţe. Altfel spus, dacă Poli Iaşi nu va fi înscrisă în Liga 2, atunci CSMU va avea drept de joc pe stadionul „Emil Alexandrescu" din Copou. Dacă Poli primeşte licenţa, atunci noi vom primi terenul de la Tepro", a spus Ambrosie.

Nu în ultimul rând, legat de lotul şi staff-ul tehnic de la CSMU Poli Iaşi, lucrurile sunt deja în mişcare. „Vom păstra cei mai buni jucători de la Tricolorul Breaza şi de la Navobi, lângă care vom mai aduce alţi fotbalişti. Suntem deja în discuţii cu câţiva antrenori, astfel încât să ne descurcăm la primul nostru sezon de Liga 3", a încheiat Adrian Ambrosie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite