Gerul i-a lăsat pe bătrânii din Iaşi fără mâncare şi lemne. Asistenţii sociali le-au făcut cumpărăturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azil de bătrâni
Azil de bătrâni

Mai multe persoane în vârstă au solicitat zilele trecute ajutorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară după ce au rămas imobilizate, fără mâncare sau fără lemne din cauza gerului.

Cele mai multe solicitări au venit din partea persoanelor în vârstă sau a ieşenilor cu diferite grade de handicap. Bătrânii au cerut fie să primească ajutor la cumpărăturile de bază, fie pentru combustibil sau încălzirea locuinţei.

Frigul face victime la Iaşi. Bătrânii ajung la spital îngheţaţi de frig

Agot Ghiragosian, de 90 de ani, a cerut sprijin pentru a-şi cumpăra alimente, iar Mariana Ciorbă i-a chemat pe asistenţi după ce a rămas fără lemne şi fără bani pentru a-şi cumpăra altele. Un alt caz deosebit a fost semnalat de Ioan Pomârleanu, de 72 de ani, care a sunat la Direcţia de Asistenţă Comunitară pentru că, fiind invalid, nu se putea îngriji. Acesta a cerut să fie internat în unul din căminele de pensionari din Iaşi. 

21 de copii din judeţul Iaşi îngheţau de frig în case. Au fost duşi în centrele de plasament

În toate cazurile semnalate de ieşeni, opt la număr, asistenţii sociali s-au deplasat la persoanele cu probleme şi le-au cumpărat hrană, lemne.

„Majoritatea cazurilor au fost luate în evidenţa Serviciului Autoritate Tutelară, Protecţia Minorilor şi Familiei şi transmis spre informare şi solicitare sprijin Asociaţiei „Sf. Damian" Iaşi, care are ca principal obiectiv acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice aflate în situaţie de risc", a spus Luminiţa Munteanu, directorul DAC.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente din Iaşi!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite