Frigul dublează numărul de pacienţi la Dermatologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Secţiei de Dermatologie din Tătăraşi susţine că luni a internat 25 de bolnavi, un număr dublu faţă de o zi obişnuită. Explicaţia: bolile de piele sunt accentuate la frig.

Astfel, cei care suferă de psoriazis, boală care se manifestă prin leziuni albicioase la nivelul pielii, ulcer de gambă, afecţiune care se manifestă prin apariţia unor răni ca nişte „găuri" la nivelul picioarelor, şi eczeme au luat cu asalt medicii.

„După sărbători am avut o invazie de pacienţi. Luni a fost o zi de groază, am internat 25 de persoane, un număr foarte mare. Ne-am trezit cu această avalanşă de pacienţi din cauza temperaturilor scăzute, care accentuează bolile de piele. Au venit şi cei care au boli cronice", spune doctorul Laura Gheucă Solovăstru, şefa Secţiei de Dermatologie din Tătăraşi a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

ALARMANT! Medicii avertizează: tot mai mulţi tineri ajung la spital cu ulcer de gambă

Ieşenii cu boli de piele umplu paturile spitalelor din cauza frigului

Ieşean cu boală rară: are pielea ca de crocodil FOTOGALERIE

Medicii trag un semnal de alarmă şi spun că se confruntă cu tot mai mulet cazuri de persoane tinere care suferă de ulcer de gambă. Deşi această afecţiuni apare cu precădere la persoanele care au peste 45 de ani, în ultima perioadă, dermatologii ieşeni au tratat 30 de persoane care au puţin peste 20 de ani.

Specialiştii spun că principalele cauze care duc la apariţia rănilor la nivelul gambelor sunt statul excesiv în picioare, sedentarismul, obezitatea, dar şi viciile: fumatul, alcoolul, iar uneori chiar şi anticoncepţionalele. Dermatologii recomandă efectuarea unui control la medic imediat de la apariţia primelor simptome.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite