Ieşenii cu boli de piele umplu paturile spitalelor din cauza frigului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dermatologii spun că numărul pacienţilor care suferă de psoriazis, boală care se manifestă prin leziuni albicioase la nivelul pielii, s-a dublat în ultimele trei săptămâni din cauza răcirii vremii.

Medicii dermatologi din Iaşi spun că de aproximativ trei săptămâni, de când temperaturile au scăzut, au fost luaţi cu asalt de pacienţii care suferă de psoriazis, boală care are drept caracteristici apariţia unor leziuni la nivelul coatelor, genunchilor, scalpului, mâinilor şi picioarelor.

Specialiştii susţin că sezonul rece nu este favorabil bolilor de piele şi recomandă să reia tratamentul întrerupt pe perioada verii.

Ieşean cu boală rară: are pielea ca de crocodil FOTOGALERIE

Geneticieni în Iaşi cu aparatură antică

„Dacă în general tratam doi-patru pacienţi diagnosticaţi cu psoriazis, de vreo trei săptămâni tratăm zilnic între 5 şi 10 astfel de persoane. Vara se renunţă la tratament pentru că soarele este benefic. Iarna trebuie să se reînceapă terapia standard înainte de apariţia leziunilor", spune doctorul Laura Gheucă Solovăstru, şefa Clinicii de Dermatologie din Tătăraşi a Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite