Fotbalul, reputaţia şi copiii l-au salvat pe Pancu de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Pancu, la Judecătoria Iaşi
Daniel Pancu, la Judecătoria Iaşi

Magistratul Judecătoriei Iaşi, care l-a condamnat pe fotbalistul Daniel Pancu la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat beat la volan, susţine că a avut în vedere comportamentul acestuia în societate, cariera, conduita exemplară în familie şi în plan profesional.

„Având în vedere persoana inculpatului, care nu este cunoscut cu antecedente penale(...), care, aşa cum rezultă din probele ce au fost administrate, anterior săvârşirii faptei a avut o bună conduită atât în societate, cât şi la locul de muncă, având o carieră sportivă cu performanţe deosebite, acesta activând în calitate de jucător la diverse cluburi de fotbal, cu un comportament decent în colectivitate, cu o conduită exemplară în familie (atât ca soţ şi în calitate de părinte, inculpatul având în doi copii minori) şi remarcabilă în plan profesional (...) instanţa va aplica o pedeapsă cu închisoarea, situată sub limita minimă specială prin reţinerea de circumstanţe atenuante", se precizează în motivarea instanţei.

Citiţi şi:

Fotbalistul Daniel Pancu a primit 10 luni de închisoare cu suspendare. Vezi reacţia jucătorului! (UPDATE)

Magistratul susţine că din probele administrate rezultă şi că „de-a lungul întregii sale cariere sportive inculpatul  a făcut dovada unui comportament profesionist , caracterizat prin devotament, altruism, corectitudine şi respect faţă de colegii săi, atitudinea sa de o sportivitate remarcabilă impunându-l în ochii opiniei publice ca pe un adevărat exemplu, inculpatul fiind un om respectat şi totodată  un sportiv apreciat, stimat şi iubit de multă lume"

Însă judecătorul precizează că  fapta săvârşită de  Pancu este gravă. „Instanţa apreciază că fapta săvârşită de inculpatul Pancu prezintă un grad ridicat de pericol social, raportat la modul şi împrejurările comiterii, precum şi la urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce, în acest sens instanţa având în vedere  gradul mare de alcoolemie (de 2,50 grame la mie) avută de inculpat în momentul opririi sale în trafic de către un echipaj de poliţie, alcoolemie care, în opinia acestei instanţe, constituie un factor de risc important,  chiar determinant, în producerea accidentelor ruitiere, cu consecinţe tragice, mai ales în condiţiile în care inculpatul intrase cu maşina pe o stradă marcată cu indicatorul „Acees interzis", mai mult decât atât, circula şi pe sensul contrar de mers", se specifică în motivarea instanţei.

Citiţi şi:

Daniel Pancu a dat vina pe soţie pentru că s-a urcat beat la volan

Pancu, prima oară într-o sală de judecată, în meciul cu procurorii ieşeni

Fotbalistul a fost acuzat de procurori că în 2008, când se afla la Iaşi, s-a urcat băut la volan. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 1.20, rapidistul, care conducea un Infinity în zona Nicolina, a fost oprit de o patrulă de Poliţie pentru că circula pe o stradă cu "Accesul interzis". După recoltarea de probe biologice s-a stabilit că Pancu avea o alcoolemie de 2,50 grame la mie în sânge. În decembrie 2011 Judecătoria Iaşi l-a condamnat pe Pancu la 10 luni de închisoare cu suspendare. Fotbalistul a declarat recurs. Primul termen al procesului va fi pe 6 martie la Curtea de Apel Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite