Pancu, prima oară într-o sală de judecată, în meciul cu procurorii ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul a venit astăzi la Judecătoria Iaşi pentru a fi prezent la procesul în care este judecat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Daniel Pancu a fost trimis anul trecut în judecată după ce procurorii l-au acuzat că în decembrie 2008, când se afla la Iaşi, s-a urcat băut la volan. Rezultatul etilotestului ar fi arătat o alcoolemie de 1,36 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, iar calculul retroactiv a arătat o alcoolemie de 2,5 la mie.

La termenul de astăzi, Pancu a fost prezent la Judecătoria Iaşi. „Am înţeles de la el că e prima dată într-o sală de judecată. Nu a părut să aibă emoţii. S-a ţinut destul de bine", a spus avocatul Marius Striblea, apărătorul sportivului.

Programat la ora 12.30, procesul a început abia în jurul orei 14.00. Sportivul a refuzat să dea declaraţii. Totodată, la dosar a ajuns şi adresa de la Poliţie în care, la cererea avocatului Marius Striblea, instanţa solicitase să se precizeze dacă cei doi poliţişti care l-au însoţit pe sportiv la recoltarea probelor biologice erau de la Poliţia Rutieră. „Cei doi poliţişti care l-au oprit şi dus la recoltarea probelor nu erau de la Poliţia Rutieră, fapt ce atrage nulitatea procedurii", a mai spus apărătorul lui Daniel Pancu.

Judecătorii au stabilit un nou termen al procesului pe 16 iunie, la ora 13.00, când ar urma să fie audiat în calitate de martor un amic al fratelui sportivului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite