Finanţiştii ieşeni continuă protestul spontan. Li s-au alăturat şi angajaţii de la Casa de Pensii (VIDEO) UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Finanţe s-au oprit din activitate pentru a protesta
Angajaţii de la Finanţe s-au oprit din activitate pentru a protesta

300 de angajaţi ai Fiscului s-au oprit din lucru şi au ieşit pe holul instituţiei pentru că sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc în urma reducerilor cu 25%. Salariaţii ameninţă că vor intra în grevă generală dacă negocierile nu vor avea un rezultat favorabil. Angajaţii altor instituţii de stat au intrat în grevă în semn de solidaritate

Ora 17.30 Reprezentanţii salariaţilor de la Finanţe Iaşi speră ca promisiunea ministrului de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, de a acorda stimulentele începând de luni să fie dusă la îndeplinire. Liderul de sindicat susţine că dacă colegii de breaslă de la Bucureşti vor protesta în ciuda promisiunii, cei de la Iaşi li se vor alătura. „Având în vedere că ni s-a făcut o promisiune nu cred că vom mai face protest mâine. Sperăm ca ministrul să fie un om serios, nu doar un om politic şi să se ţină de cuvânt. Dacă colegii noştri din Bucureşti fac protest mâine ne vom alătura şi noi, dacă nu, nu. Vedem mâine dimineaţă“, spune Cezar Dănilă, liderul de sindicat al angajaţilor DGFP Iaşi.

Ora 13.00 Angajaţii Casei Judeţene de Pensii Iaşi au intrat în grevă astăzi, de la ora 12.00, în semn de solidaritate cu finanţiştii. Protestul vine ca urmare a diminuării salariale cu 25% şi a tăierilor stimulentelor.

Ora 10.00 Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice protestează de la ora 09.00 împotriva reducerilor salariale cu fluturaşul de salariu în mână. Finanţiştii susţin că sunt umiliţi cu o leafă de nimic. „Luna trecută am luat 626 de lei, din care 550 se duc numai pe grădiniţa fetiţei. Am aşteptat două luni în speranţa că lucrurile vor reveni la normal, dar ne-a ajuns cuţitul la os şi am decis să ne oprim din lucru“, spune Nadia Arnăutu, consilier juridic.

Finanţiştii au ieşit pe holul instituţiei

Şeful Serviciului Juridic susţine că responsabilitatea sa este imensă pentru salariul de nimic pe care-l obţine. „Merg în instanţă şi apăr dosarele cu statul român. Sunt dosare în valoare de miliarde de lei. Dacă am pierde procesul, statul nu ar mai încasa aceşti bani. Îmi râd avocaţii în nas când mă văd cu un teanc de 15 dosare şi mă întreabă cât câştig. Ei pentru unul singur iau câte 100 de milioane, iar eu pentru toate câştig un salariu de puţin peste 1.000 de lei. E bătaie de joc“, spune Gabriela Cozmei, şef Serviciul Juridic.

Consilierii juridici explică cum întind de bani ca să se descurce

Citeşte şi:

Iaşi: Angajaţii Fiscului fac protest spontan cu fluturaşul de salariu în mână (UPDATE)

Liderul de sindicat susţine că cea mai mare leafă a angajaţilor de la Fisc este de 1.200 de lei. „Jumătate din jurişti au câte 600 de lei şi doar unul, care are o vechime de 30 de ani de muncă, are un venit de 1.200 de lei. A muncit o viaţă ca să aibă acest salariu. În rest, salariile pornesc de la 4.100-4.500 de lei“, spune Cezar Dănilă, ldierul de sindicat al angajaţilor DGFPJ Iaşi.

Liderul de sindicat arată fluturaşul de salariu al angajaţilor

Contribuabilii care au venit la Fisc pentru a-şi depune declaraţiile de venit sau pentru a achita taxele şi impozitele nu s-au supărat că au bătut drumul degeaba. Cetăţenii susţin că protestul este îndreptăţit. „Nu este nimic dacă e închis programul. Am să revin. Şi eu sunt bugetar şi mă bucur să văd că fac protest bugetarii. Cu cât facem mai mulţi protest cu atât e mai bine“, spune Georgeta.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite