Fiecare angajat ieşean susţine financiar trei asistaţi social

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi vârstnici stau la rând la Casa de Pensii din Iaşi
Mai mulţi vârstnici stau la rând la Casa de Pensii din Iaşi

Un angajat ieşean susţine financiar alte trei persoane. După reducerile de personal şi pensionările anticipate cauzate de criza economică, acesta este raportul între angajaţi şi asistaţi în judeţ.

Astfel, ultimele statistici arată faptul că în Iaşi mai sunt 146.106 de persoane angajate cu contracte de muncă. Dintre acestea, 3.345 lucrează în domeniul agricol, 44.866 în construcţii şi în industrie, iar alte 97.865 în servicii. La polul opus se află cei 452.094 de ieşeni care n-au altă sursă de venit decât pensia, ajutorul de şomaj sau prestaţiile sociale.

13.000 de ieşeni nu au nicio sursă de venit. Vezi aici din ce motiv

27 de milioane de lei pentru ajutoare sociale


Cea mai mare categorie de persoane care depind de sprijinul financiar acordat de la bugetul de stat, din contribuţiile angajaţilor, sunt asistaţii social. Iaşiul este judeţul cu cel mai mare număr de persoane care apelează la buzunarul statului, peste 253.000. Sumele cu care sunt sprijinite depăşesc 27 de milioane de lei lunar.

34 de absolvenţi din 2.000 s-au angajat la Bursa joburilor

Cu toate acestea, numărul beneficiarilor de prestaţii sociale creşte în lunile de iarnă, când li se adaugă alte câteva mii de ieşeni care au nevoie de ajutoare de încălzire.

O altă categorie de persoane care are nevoie de sprijin de la bugetul de stat sunt pensionarii. În judeţ, aceştia sunt în număr de 181.398, dintre care 145.957 sunt angajaţi din sectorul particular, iar restul sunt foşti agricultori. Acestora li se adaugă şi cei 17.272 de şomeri care apelează la acelaşi buget pentru plata indemnizaţiilor, singura sursă de venit pentru mulţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite