Fără salariu, dar cu pretenţii la confort. A falsificat adeverinţa de venit pentru a cumpăra mobilă în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată pentru au falsificat o adeverinţă de venit care să le permită să ia un credit de 5.845 de lei, din care ulterior să achiziţioneze mobilier de la firma Roberto Cristiano.

Mihai Cojocariu (29 de ani)a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals, iar Edward Cristian Dima (32 de ani) penttu complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri. Cei doi au păcălit reprezentanţii unei companii de creditare cu o adeverinţă de venit falsificată. Astfel, pe 7 octombrie 2010, Mihai Cojocaru a solicitat un credit de 5.845 de lei de la punctul de lucru al TBI Credit IFN SA al firmei Roberto Cristiano, pe care urma să-l achite în 48 de rate lunare. Banii i-au fost acordaţi, iar bărbatul şi-a cumpărat mobilă de toată suma.

Reţea de credite cu acte false: 30.000 de lei încasaţi din două contracte

Trei ieşeni arestaţi după ce au luat credite cu acte false UPDATE

Pentru că nu a plătit nicio rată, reprezentanţii companiei de creditare au făcut plângere la Poliţie, iar oamenii legii au precizat că individul a prezentat o adeverinţă de venit falsă în care se specifica că primeşte un salariu lunar net de 1.150 de lei, precum şi o fişă fiscală falsificată.

Încă de la primele verificări, bărbatul şi-a recunsocut vina, dar a mărturisit că cel care l-a determinat să recurgă la acest gest a fost Edward Dima. Ancheta a scos la iveală că Dima ar fi falsificat adeverinţa de venit, acesta având mai multe antecedente penale pentru fapte similare şi pentru care a fost condamnat anul acesta la 10 ani de închisoare de către Tribunalul Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite