Fals director al Casei de Pensii, trimis în judecată după ce a înşelat 8 bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia acestuia era simplă : îi aborda pe pensionari pretinzând că ar dori să achiziţioneze un apartament în zona respectivă, după care intra în casa lor, susţinând că i-ar putea ajuta la recalcularea pensiei, contra unei sume de bani.

Iulian Stelian Chiriac a înşelat, astfel, 8 persoane, cu sume de la 54 la 200 de lei. Acesta se prezenta drept Iulian Iancu sau Lucian Tănase şi susţinea că deţine diverse funcţii în cadrul Casei Judeţene de Pensii, de la simplu angajat la şef de serviciu sau chiar director, având, astfel, posibilitatea de a-i ajuta la recalcularea pensiei. „Inculpatul a discutat cu partea vătămată motivând că ar fi interesat de achiziţionarea unei locuinţe în zona respectivă, apoi a îndreptat discuţia cu privire la  situaţia pensiei părţii vătămate. În aceste împrejurări, partea vătămată s-a arătat nemulţumită de modul în care a fost efectuată calcularea pensiei", se arată în rechizitoriul din acest caz.

Bătrânii pe care falsul director al CJP i-a înşelat s-au îndreptat în proces împotriva lui Iulian Stelian Chiriac, în speranţa că-şi vor obţine înapoi banii pe care i-au dat acestuia.

CITEŞTE ŞI:

Tragedie la Casa de Pensii Iaşi. Un bătrân a murit în timp ce stătea la coadă pentru o adeverinţă

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite