Facturile la încălzire vor exploda la iarnă. Ieşenii vor plăti dublu la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma negocierilor cu compania franceză Dalkia, care ar trebui să asigure de pe 1 noiembrie apa caldă şi căldura în oraş, oficialii din Primărie au anunţat pentru acest sezon rece facturi aproape duble.

Ieşenii vor avea de mâine apă caldă după o lună de duşuri reci

Primarul Gheorghe Nichita a anunţat că serviciul de termoficare va fi preluat de pe 1 noiembrie de compania Dalkia, contractul cu prestatorul de servicii urmând a fi semnat marţi, 11 octombrie. Din ultimele negocieri cu firma, firma va produce gigacaloria cu 320 de lei, cost care ar putea fi plătit de ieşenii care nu vor beneficia de ajutoarele la încălzire.

Salarii grase la CET pentru stat degeaba

Dalkia a mai anunţat că va lucra cu 670 de salariaţi ai Centralei Electrice de Termoficare, care-şi vor păstra toate drepturile salariale ca până acum, inclusiv sporuri. Ceilalţi 400 de angajaţi nu vor fi disponibilizaţi, ci vor rămâne în cadrul societăţii, la departamentul de reparaţii. Pentru a asigura funcţionarea serviciului, Primăria va plăti companiei costuri fixe lunare de 4,9 milioane de lei, la care se vor adăuga cele variabile, calculate în funcţie de consumul de combustibil şi producţia de la CET.

Dacă nu plătest serviciile prestate de Dalkia, edilii vor suporta penalităţi zilnice între 0,025% şi 0,035%. "Dalkia va oferi garanţii, de 5% din valoarea contractului. Bunurile cu care am garantat noi nu vor deveni executorii decât dacă datoriile noastre vor depăşi suma de 20 milioane lei, ceea ce nu cred că se va întâmpla", a spus primarul.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite