Exproprierile la Aeroportul Iaşi au fost parafate. Niciun proprietar nu acceptă despăgubirile de 3,4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de expropriere a proprietarilor din zona Aeroportului a stabilit în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute despăgubirile pentru fiecare ieşean care deţine terenuri şi construcţii în perimetrul aerogării.

Iaşi: Încep exproprierile la Aeroport. Vezi cine se va îmbogăţi de pe urma lucrărilor de modernizare

După această şedinţă, procedura de expropriere prevede virarea banilor într-un cont deschis la Trezorerie. Chiar dacă proprietarii contestă în instanţă valoarea despăgubirilor, trasferul dreptului de proprietate la Consiliul Judeţean se face imediat ce banii sunt trimişi în cont.

Niciunul din cei 11 proprietari nu a fost de acord cu sumele acordate de CJ, care se ridică la 3,4 milioane de lei. Experţii au evaluat metru pătrat de teren din zonă la 15 lei.

Proprietarul firmei Geprocon va fi despăgubit cu cei mai mulţi bani, 2 milioane de lei. Pe numele firmei este trecut un teren de 9.048,55 metri pătraţi şi construcţii de 946,52 metri pătraţi, evaluate la 2 milioane de lei. Separat proprietarii Giani Canschi mai deţin un terenul de 391 metri pătraţi şi construcţiile de 100 de metri pătraţi pentru care vor primi despăgubiri în valoare de 153.178 de lei.

Afaceristul a deschis proces încă din luna ebruarie pentru suspendarea exproprierii, solicitând despăgubiri de 3,8 milioane de euro.

Şi societatea Metalkid deţine un teren de 4.602 metri pătraţi şi construcţii de 563 metri pătraţi pentru care ar trebui să primească 701.584 lei.

„Nu suntem de acord cu exproprierea şi, de asemenea, cu suma propusă drept cuantum al despăgubirii", au spus reprezentanţii firmei.

Marian Liviu Pîntea, Constantin Bădeliţă,  Andrei Pogor şi Marinel Gorgu deţin câte 5.000 de metri pătraţi în zona Aeroportului, pentru care au primit despăgubiri de 74.566 de lei fiecare.

Pentru proprietatea formată din 5.000 de metri pătraţi şi construcţii, Ilie Nicorici are de primit despăgubiri de 224.144 de lei. Familia Dumitrache are 1.282 de mp de teren liber de construcţii pentru care trebuie să primească 19.081 de lei nu este de  acord.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite