Iaşi: Încep exproprierile la Aeroport. Vedeţi cine se va îmbogăţi de pe urma lucrărilor de modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean a finalizat expertiza terenurilor din zona Aeroportului, pe care urmează a fi construită pista în cadrul proiectului de modernizare. Cei 10 proprietari care deţin peste 4 hectare de teren vor fi despăgubiţi cu 821.400 de euro.

Iaşi: Şefii judeţului au început exproprierile pentru proiectul de modernizare al Aeroportului

Iaşi: Şefii judeţului aruncă 60.000 de euro pe un alt studiu la aeroport

Experţii evaluatori Gabriel Săndulache şi Vasile Grecu au făcut un raport al terenurile în funţie de preţurile pieţei, pentru ca plenul Consiliului Judeţean să-l aprobe în şedinţa de vineri.

Suma cea mai mare îi revine afaceristului Giani Canschi care va primi aproape 530.000 de euro pentru terenul de 4.500 de metri pătraţi, proprietate personală şi ai firmei Geprocon. Evaluarea s-a raportat şi la construcţiile de pe teren, hale, spaţiu administrativ, împrejmuiri, ateliere, puţuri şi racorduri la utilităţi.

Proprietatea MetalKid, cu 4.600 de metri pătraţi, va primi 165.000 de euro şi pentru construcţii, unele dintre ele fiind însă prea deteriorate pentru a fi luate în calcul.

„În urma inspecţiei pe teren, s-a constatat că următoarele construcţii sunt deteriorate şi nu au utilitate fiind fără valoare individuală. Aceste construcţii nu vor fi luate în calculul valorilor proprietăţilor, considerându-se că valoarea terenului este mai mare decât valoarea acestora“, au spus evaluatorii.

Alţi cinci proprietari care deţin în zonă câte 5.000 de metri pătraţi primesc în jur de 17.500 de euro fiecare.

După ce raportul de evaluare va fi avizat în şedinţa de CJ de astăzi, 11 februarie, edilii pot începe exproprierile, după care vor începe lucrările de modernizare a aerogării ieşene.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite