Eutanasierea câinilor stârneşte controverse între ieşeni: „Ce ne aduc maidanezii? Ouă? Carne? Lapte?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipiul Iaşi este împânzit de maidanezi
Municipiul Iaşi este împânzit de maidanezi

Legea care lasă dreptul autorităţilor locale de a eutanasia sau de a steriliza câinii vagabonzi împarte populaţia Iaşiului în două tabere.

UPDATE Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita susţine că cele două metode de a rări rândurile câinilor maidanezi trebuie combinate. Edilul-şef nu a menţionat dacă va iniţia un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru eutanasierea maidanezilor.

„Am încercat să aplicăm un program de sterilizare a câinilor şi de întoarcere în stradă care nu a dat rezultate. Această lege este scoasă pentru a pasa răspunderea la primar şi nu este foarte explicită. Vreau mai întâi să văd dacă preşedintele o promulgă şi apoi să vedem ce soluţie luăm la Iaşi. Mai mult ca sigur, atât sterilizarea trebuie să continue, cât şi eutanasierea animalelor în vârstă, periculoşi şi bolnavi. Vom vedea care este textul legii. Sterilizarea nu este suficientă, nici eutanasierea, trebuie combinată“, a spus primarul Nichita.

Dacă unii concitadini sunt de părere că singura modalitate de a scăpa de patrupedele fără stăpân este eutanasierea, alţii consideră că o astfel de practică este „inumană" şi că dacă s-ar lua deciza ca animelele să fie omorâte ne-am transforma într-o „ţară de criminali".

Redacţia din Iaşi a ziarului „Adevărul" a organizat ieri o dezbatere pe site-ul iasi.adevarul.ro în care localnicii au fost invitaţi să-şi dea cu părerea în această problemă. Părerile au fost împărţite.

Sunt de acord cu eutanasierea cainilor. Ce foloase ne aduc? oua? carne? lapte? fructe? bani? Doar cheltuieli mai multe decât pentru ceea ce se ofera unui "copil" ...NIMIC nu ne aduc câinii maidanezi, Doar frica,mutilari..."

Municipiul Iaşi este împânzit de maidanezi

Din câte văd toată lumea ar fi de acord cu eutanasierea, Ruşine să vă fie oameni buni! Asta dacă vă mai puteţi numi oamen.Puteţi voi face o furnicţ? O pisică? Sigur nu! Dar un câine? Nici atât. Voi ce foloase aduceţi? Aduceţi carne, oua? La eutanasiat cu voi! Aţi uitat de unde venţi, aţi uitat pentru ce aţi venit pe aceast lume, aţi uitat scopul vostru! Mântuirea, ăsta e scopul nostru, în niciun caz, uciderea!!! Lăsaţi autorităţile să fure banii în continuare şi câinii să fie omorati!". a scris Rodica Fânaru.

 Oficialii au şi ei păreri împărţite
În ceea ce-i priveşte pe edili, părerile sunt împărţite. Consilierul local Radu Botez, de exemplu, crede că nu se pune problema ca la Iaşi să se adopte o hotărâre prin care câinii să fie omorâţi.

Cel mult pot fi eutanasiaţi câinii bolnavi sau s-ar putea lua măsuri mai drastice cu privire la persoanele care îngrijesc animalele, însă le lasă să umble libere pe stradă. Să încercăm o responsabilizare a acestora", ne-a spus Radu Botez.

Nu de aceeaşi părere este şi colegul său din Consiliu Local Iaşi, viceprimarul Romeo Olteanu. Deşi a precizat că nu s-a luat o decizie oficială în acest sens, el lasă de înţeles că ar vota o eventuală hotărâre privind eutanasierea. „Mie îmi plac animalele, însă parcă sunt prea multe pe străzi. Maidanezii care sunt adoptaţi dar ajung din nou pe stradă şi nu sunt îngrijiţi, ar trebui eutanasiaţi la a doua recuperare", ne-a spus Romeo Olteanu.

Soarta câinilor maidanezi e la mâna autorităţilor locale. Pot fi eutanasiaţi sau castraţi. TU CE AI DECIDE?

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite