Efectul pervers al reorganizării pe criterii politice. Noua şefă a IŞJ Iaşi blochează un proiect început de predecesoarea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Romaniuc (stânga) şi Camelia Gavrilă
Liliana Romaniuc (stânga) şi Camelia Gavrilă

Din acest motiv, un elev olimpic nu mai primeşte laptopul cu care urma să fie recompensat pentru rezultatele deosebite obţinute la concursurile şcolare.

Investită în funcţia de inspector general miercuri, 6 iunie, profesorul Camelia Gavrilă a refuzat să susţină „Gala Excelenţei" programată pentru ieri seară, de la ora 16.00, la Centrul Providenţa, pe motiv că proiectul nu-i aparţine.

Despărţire lacrimogenă a profesoarei Liliana Romaniuc de şefia IŞJ Iaşi VIDEO

Schimbări la vârful învăţământului ieşean. Camelia Gavrilă revine în funcţia de inspector general

Astfel, activitatea în cadrul căreia urma să se premieze „Elevul anului 2012" din Iaşi cu un laptop de către compania UPC România a fost amânată pe ultima sută de metri stârnind dezamăgire în rândul organizatorului. „Ne pare foarte rău că nu am mai putut ţine această acţiune. Noi am rezervat sala de la Providenţa, am pregătit laptopul, am vrut să recompensăm un elev merituos, însă, din păcate, din cauza unor orgolii, acest lucru nu mai este posibil. Este incredibil ce s-a întâmplat", spune Ştefan Stanciu, manager regional comunicare la UPC România.

„Nu era momentul potrivit pentru premierea unui elev"

Noul inspector general, Camelia Gavrilă, susţine că acţiunea de premiere a elevului cu un laptop va fi amânată, însă nu a specificat data. Consideră că evenimentul programat pentru miercuri seară nu era oricum prioritar.

Şefa IŞJ Iaşi, în topul celor mai bine plătiţi profesori din ţară

Şefa IŞJ Liliana Romaniuc: „Aş elimina titularizarea din învăţământul românesc“ (FOTO şi VIDEO)

„Cu siguranţă vom face «Gala Excelenţei», dar să treacă pregătirile pentru Bacalaureat, vom căuta un moment mai potrivit. Nu consider că acum era momentul să se facă această acţiune. Această activitate a fost organizată de doamna Romaniuc, i-am zis să o susţină dumneaei singură dacă vrea, dar că eu nu mă pot implica deocamdată pentru că nu este proiectul meu, nu-l cunosc foarte bine", spune profesorul Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Dascălul anului 2011 la Iaşi

Fostul inspector, Liliana Romaniuc, schimbată din funcţie ca urmare a modificărilor care au avut loc la nivelul Guvernului, are încredere că proiectul început în mandatul său va fi finalizat. Nu a vrut însă să dezvăluie numele elevului care se afla „în cărţi" pentru a primi laptopul. „Acest eveniment va fi organizat, sunt convinsă de acest lucru. Nu ne-am hotărât nici noi care va fi elevul premiat", spune profesorul Liliana Romaniuc.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite