Edilii ieşeni s-au răzgândit: mută singura pistă de biciclete din Copou pe Bahlui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei au anunţat noul traseu al culoarului destinat bicicliştilor făcut din bani europeni.

După o lună în care au sistat lucrările la pista începută în Tudor Vladimirescu, care ar fi trebuit amenajată până la Agronomie, directorii din Primărie au stabilit că vor muta lucrările spre Splai Bahlui. „Lucrările au început deja de la Podul Roş spre Tudor Vladimirescu. Pista va fi făcută tot din pavele la acelaşi preţ. Noul traseu va fi pe malul Bahluiului din Podu Roş până în campusul din Tudor", a afirmat Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei.

În martie, firma COM-Beton a câştigat licitaţia pentru execuţia unui culoar detinat mersului pe două roţi din Tudor Vladimirescu până în Copou cu o ofertă de 689.759 lei, fără TVA, iar lucrările ar fi trebuit executate în trei luni. Practic, până la această dată, pista ar fi trebuit să fie aproape finalizată. Cu toate acestea, singura porţiune executată este pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Directorii municipalităţii, şi-au dat seama după demararea lucrărilor că investiţia nu va putea fi terminată pe traseul stabilit iniţial.

Citeşte şi:

Spală ruşinea de la pistă cu bani publici

Mai mult, pentru că în Tudor Vladimirescu pista din pavele a fost supraînălţată faţă de trotuar, şefii Primăriei au decis să aducă la acelaşi nivel porţiunea destinată pietonilor. Lucrările suplimentare vor fi suportate de la bugetul local, deşi pe acelaşi tronson care aparţine Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi există în derulare o licitaţie de 4,5 milioane de lei. Investiţia face parte din programul Civitas, iar proiectul este de 4,7 milioane de euro, din care 55% din valoare sunt fonduri nerambursabile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite