DUELUL NABABILOR UMF. Vasile Astărăstoae e cel mai bogat din ţară. Vezi salariul celorlalţi rectori!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi

Rectorii universităţilor de medicină încasează lunar salarii năucitoare. Şeful UMF Iaşi nu se poate lăuda cu cel mai mare salariu, însă îi surclasează pe omologii săi prin veniturile suplimentare pe care le obţine. Mai ia bani din alte şapte surse! Astărăstoae a intrat luna aceasta în vizorul DNA, fiind suspectat că ar fi implicat în trucarea unei licitaţii electronice.

Într-o perioadă în care mulţi români se chinuie să-şi găsească un salariu pentru a câştiga o pâine, alţii se pot lăuda cu mai multe locuri de muncă, toate remunerate mult peste media naţională. Este cazul rectorilor universităţilor de medicină din ţara noastră, care, pe lângă salariul obţinut de la unităţile de învăţământ, mai au surse suplimentare de venit.

Toţi cei cinci şefi ai universităţilor cu profil medical mai au cel puţin un job. În fruntea acestora se află rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae care ia bani din opt surse. Potrivit declaraţiei de avere, el încasează în doar o lună cât ia un român cu salariul minim pe economie în trei ani. Lunar, în contul său intră peste 27.500 de lei.

Averile colosale ale şefilor de la UMF suspectaţi de corupţie. Consilierii de la Ministerul Comunicaţiilor cercetaţi în acelaşi dosar, modeşti UPDATE

Punctual, Vasile Astărăstoae primeşte bani pentru următoarele funcţii: rector UMF, preşedinte al comisiei de arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi angajat la structura naţională a aceleiaşi instituţii, profesor universitar la „Alexandru Ioan Cuza" şi cercetător. Cea mai bine plătită funcţie dintre cele enumerate este cea rector la UMF, acolo de unde Astărăstoae încasează în jur de 12.500 de lei pe lună.

Astărăstoae se află în vizorul DNA, care îl suspectează că ar avea implicaţii în trucarea unei licitaţii pe care instituţia sa a făcut-o.

Alţi rectori au optat pentru politică

Pe locul doi în topul nababilor de la Medicină se află rectorul UMF Bucureşti, Florian Popa (foto stânga). Acesta încasează în jur de 23.500 de lei pe lună din cele patru funcţii pe care le are. Potrivit declaraţiei sale de avere, pe lângă funcţia de conducere de la UMF, Popa mai ia bani de la Parlamentul României, acolo unde este deputat, dar şi din funcţiile de academician şi medic.

Florian Popa
Ştefan Iosif Drăgulescu

Un alt rector care a ales o carieră în politică este cel de la UMF Timişoara. Ştefan Drăgulescu (foto dreaptă) câştigă lunar puţin peste 22.070 de lei pe lună. Pe lângă politică şi funcţia de la UMF Timişoara, el mai încasează bani şi din contractele de cercetare.

În coada clasamentului se situează Constantin Copotoiu, rectorul UMF Târgu Mureş şi Constantin Ciuce de la UMF Cluj. Din declaraţiilor lor de avere reiese că aceştia câştigă „doar" 16.600 de lei, respectiv 15.300 de lei.

Alte titluri legate de SCANDALUL DE CORUPŢIE de la UMF Iaşi:

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Averile colosale ale şefilor de la UMF suspectaţi de corupţie. Consilierii de la Ministerul Comunicaţiilor cercetaţi în acelaşi dosar, modeşti UPDATE

Limbaj de mahala al prorectorului învinuit în scandalul de la UMF Iaşi: „Se spune că mă-sa îi cu...ă, iar tac-su îi laba...u“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite