Directorul administrativ de la Medicină nu are voie să plece din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul administrativ al UMF, Daniela Druguş, a fost reţinut
Directorul administrativ al UMF, Daniela Druguş, a fost reţinut

Curtea de Apel Iaşi a decis, vineri 2 decembrie, să respingă cererea de revocare a obligării de a nu părăsi ţara în cazul Danielei Druguş. Directorul administrativ de la Universitatea de Medicinădină şi Farmacie (UMF) din Iaşi este cercetat împreună cu mai multe persoane pentru că ar fi trucat o licitaţie cu fonduri europene.

Daniela Druguş poate declara recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Iaşi.Daniela Druguş, director administrativ la UMF, Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare , rectorul Vasile Astărăstoae şi Corvin Pughin, directorul comercial şi asociat în compania Maguay sunt suspectaţi că ar fi trucat o licitaţie pentru o platformă e-learnig (sistem electronic de învăţare). Potrivit procurorilor anticorupţie, cei cercetaţi ar fi prejudiciat UMF, bugetului statului şi Uniunea Europeană cu 6 milioane de lei. Cele 19 persoane  cercetate în dosar au fost chemate de anchetatori, până pe 7 decembrie, la prezentarea materialului de urmăririre penală.

În cazul lui Adrian Ciureanu şi Corvin Pughin se vor judeca, luni 5 septembrie, la Curtea de Apel Iaşi cererile lor de revocare a obligării de a nu părăsi ţara. Aceeaşi solicitare va fi analizată pe 6 decembrie de magistraţii Curţii Supreme în cazul lui Vasile Astărăstoae.

Citiţi şi:

„Lotul UMF" vrea să scape de interdicţia de a părăsi ţara UPDATE

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Şefa de la UMF acuzată de corupţie a făcut tranzacţii imobiliare de sute de mii de euro. Vezi ce salariu are!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite