Şefa de la UMF acuzată de corupţie a făcut tranzacţii imobiliare de sute de mii de euro. Vezi ce salariu are!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul administrativ al UMF, Daniela Druguş, a fost reţinut
Directorul administrativ al UMF, Daniela Druguş, a fost reţinut

Daniela Druguş, directorul economic de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" din Iaşi, deţine două case, dar şi 640 de metri pătraţi de teren intravilan. Alături de directorul Centrului de Comunicare, aceasta a fost reţinută marţi seară de procurorii DNA. 

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere postate pe site-ul universităţii, Daniela Druguş mai are şi datorii imense către bănci. La BRD are contractat un credit în valoare de 291.000 de euro a cărui termen de scadenţă este în 2014.

Împrumutul a fost făcut în 2008, atunci când directorul şi-a clădit o vilă în zona Agronomie. Din declaraţia ei de avere reiese că locuinţa are o suprafaţă de nu mai puţin de 478 de metri pătraţi. Daniela Druguş mai deţine o locuinţă situată în Iaşi, a cărei suprafaţă este de 128 de metri pătraţi.

VEZI AICI DE CE AU FOST REŢINUŢI DE PROCURORII DNA CEI DOI

În 2009, ieşeanca a obţinut 107.000 de euro prin vânzarea unui teren intravilan şi a unei locuinţe. În acelaşi an, Daniela Druguş a obţinut un venit de 184.791 de lei (43.ooo de euro), doar din salariul de la universitate.  Adică peste 15.000 de lei pe lună!

Celălalt reprezentant al UMF intrat în vizorul DNA nu este atât de avut ca Daniela Druguş. Adrian Ciureanu are trecut în declaraţia sa de avere un apartament de 82 de metri pătraţi, Venitul lunar din salariu este de 46.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite