FOTO Proteste la dineul dat de Primăria Iași pentru membrii Guvernului Ungureanu. Profesor: „Fac chermeze pe banii noștri“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu îşi va încheia programul agitat din timpul vizitei la Iaşi într-un mod festiv. Prim-ministrul va participa la recepţia organizată de edilii din Iaşi în cinstea demnitarilor şi a miniştrilor care au venit în Capitala Moldovei pentru a participa sâmbătă la şedinţa comună de Guvern.

Ora 21.20: Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a profitat din plin de recepţia dată în cinstea premierului Ungureanu pentru a-i prezentaa nevoile Iaşiului. Edilul-şef i-a înmânat un memorandum semnat de aleşi, rectori, oameni de afaceri, Mitropolie pentru a susţine proiectul Aeroportului Iaşi.

„Nu a fost o recepţie pentru mâncăruri fine, ci pentru ieşeni. Am prezentat o serie de bugete ca să bugeteze şi Iaşiul la următoarele alocări. Sunt foarte multe lucruri care ne-au ţinut în loc, dar acum avem mai multe speranţe. Lucrurile au intrat în normalitate prin acest dialog cu şefii statului“, a spus Nichita.

Ora 21.00: Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a părăsit Palatul Roznovanu în jurul orei 20.30. Conform invitaţilor, prim-ministrul s-a retras după recepţia de o oră în cabinetul primarului Gheorghe Nichita, împreună cu alţi oficiali ai Guvernului, acolo unde au discutat despre proiectele Iaşiului.

Premierul a aflat de la reporteri de protestul ieşenilor din faţa Primăriei. Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că nu a avut ocazia să discute cu oamenii. „Îmi pare rău că nu am apucat să mă întâlnescu cu protestatarii. Nu mă deranjează un dialog care este construit pe bază de politeţe. Îmi pare rău că nu am apucat să aflu cu ce le pot fi de ajutor. Sigur vor mai fi ocazii pentru aşa ceva“, a spus Ungureanu.

Ora 19.30: Protestatarii au plecat din fața Primăriei. În zonă au rămas doar forțele de ordine. Premierul Ungureanu nu a ieșit încă de la dineu. Constantin Simirad, șeful Consiliului Județean: „Petrecerea a fost super. Pentru prima dată a fost normalitate. În această seară fiecare și-a ținut nervii pentru el“. Legat de oamenii care au protestat în fața Primăriei Simirad a declarat: „Astfel de proteste sunt normale pentru că oamenii au probleme“.

Ora 19.00: Au început să iasă primii invitați de la dineu. „A fost o întâlnire decentă și discretă, așa cum și-a dorit și domnul prim ministru“, a spus Ladislau Ritli, ministrul Sănătății. El era însoțit de secretarul de stat Vasile Cepoi și deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru.

În momentul în care invitații ies cu mașinile spre bulevard, protestatarii încep să scandeze lozinci precum „Jos Băsescu“,  „Măi Traiane nici nu știi cât de mic începi să fii“. Un cordon de polițiști s-a așezat în fața lor ca să asigure cale liberă mașinilor cu invitați.

Protestatari la dineul organizat de Primaria Iasi

Ora 18.50: Protestatarii au de gând să rămână în fața Palatului Roznovanu până când vor vorbi cu premierul. „Stăm aici până iese ungureanu de la petrecere. Poate ne ascultă și pe noi, să vadă care sunt problemele țării. Vom veni și mâine la ședința de Guvern de la Universitate“, a mai spus Servilia Oancea, care are o pancartă pe care scrie „Boc și Ungureanu scoși de la lustrație. Ruşine“.  

Ora 18.40: Peste zece persoane s-au adunat în fața sediului Primăriei Iași, nemulțumiți de faptul că membrii Guvernului și-au dat întâlnire la dineul cu peste 350 de invitați. Protestatarii au spus că au ieșit în stradă și la manifestările anti Băsescu și anti Boc din luna ianuarie. Zona este împânzită de polițiști.

„În toată țara sunt oameni săraci, nu sunt locuri de muncă, pensiile sunt mici, iar ei fac chermeze. Protestez împotriva lui Ungureanu că participă la chermeză și că nu este lustrat. Fac petreceri cu cei 40% pe care ni i-a tăiat din leafă“, a spus Servilia Oancea, profesor universitar, în vârstă de 65 de ani. Femeia se declară „cimpalacă cu două doctorate“.

Printre protestatari se numără și Marius Bandol, ieșeanul care trăiește dintr-o pensie de 33 de lei, a cărui dramă a prezentat-o „Adevărul“. Citește aici despre drama bărbatului.

Ora 18.10: Înainte de sosirea invitaților, în fața Primăriei a venit și Sorin Bălănescu, ieșeanul care protestează de mai multă vreme împotriva administrației Nichita. În urmă cu două zile, el a fost scos încătușat din Palatul Roznovanu. Află aici de ce.

Bălănescu are cu el câteva pancarte pe care scrie „Nu corupției din Primăria Iași“, „Cel mai corupt primar din Iași- Gheorghe Nichita“. Protestatarul a vrut să ămână în fața intrării principale în Primărie, pe unde urmau să intre invitații la dineu, dar a fost escortat de polițiștii locali pe trotuarul din fața Palatului Roznovanu.

Ora 18.00: Invitații au început să sosească la Palatul Roznovanu în urmă cu 15 minute. Aceștia coboară din mașini de mii de euro și intră la recepția oferită de Primărie premierului și membrilor cabinetului Ungureanu. Participă oameni de afaceri, șefi din educție, sănătate, consilieri locali și județeni, parlamentari.

Mai mulți polișțiti de la Rutieră sunt pe bulevardul Ștefan cel Mare și dirijează traficul pentru a face loc mașinilor invitaților la dineu. Presa nu are acces în Palatul Roznovanu.

Întâlnire de gradul zero la Iaşi: premierul Ungureanu, faţă în faţă cu Mihail Kogălniceanu FOTOGALERIE

Ora 17.31: Agitaţie mare la sediul Primăriei Iaşi. Angajaţii pun la punct ultimele detalii pentru recepţia organizată de primarul Gheorghe Nichita şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, în cinstea cabinetului Ungureanu. La recepţie vor fi servite şampanie, antreuri reci, prăjituri, iar atmosfera va fi creată de muzică ambientală, pe CD.

350 de persoane vor participa la recepţia din Palatul Roznovanu. Printre invitaţi se numără ÎPS Teofan, episcopul Petru Gherghel, oameni de afaceri, parlamentari şi personalităţi locale. 

Vizita premierului Mihai Răzvan Ungureanu la Iaşi pas cu pas UPDATE

Miniştrii cabinetului Ungureanu, cazaţi la cel mai scump hotel din Iaşi

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cum decurge vizita premierului la Iaşi!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite