Deţinuţii- model au parte de paturi noi la Penitenciarul Iaşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de deţinuţi din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi se vor muta  într-o nouă clădire. Pavilionul care va fi inaugurat, marţi 20 decembrie, va găzdui doar deţinuţii care îşi execută pedeapsa în regim deschis, adică sunt condamnaţi la pedeapsa închisoarii de cel mult un an.

Noul pavilion are 24 de camere de detenţie, spălătorie, centrală termică proprie, club, cabinet consultaţii medicale, sală de tratament şi punct farmaceutic. Construcţia şi dotarea clădirii a costat 1,1 milioane de euro.

Pavilion nou pentru deţinuţii ieşeni

Dă click aici ca să vezi imagini de la inaugurarea noului pavilion

„Noul pavilion are o capacitate de 200 de locuri. Sunt 24 de camere cu grup sanitar propriu. De asemenea, printre facilităţi se numără şi o curte de plimbare proprie, care este şi parţal acoperită", a precizat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Citiţi şi:

Deţinuţii de la Penitenciarul Iaşi ecologizează comuna Ţigănaşi

Criminalii de la Penitenciarul Iaşi joacă teatru şi pictează după gratii

La deschiderea noului pavilion va fi oficiată o slujbă religioasă.  Clădirea a fost construită cu fonduri proprii, dar şi de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). La decshidere va participa şi chestorul Ioan Băla, directorul general al ANP.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite