Depozitul ecologic de la Ţuţora, transferat în patrimoniul judeţului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demarat în 2006, proiectul de amenajare a depozitului ecologic de la Ţuţora trebuia finalizat în cursul acestui an dacă Ministerul Mediului nu stopa finanţarea lucrărilor. În aceste condiţii, investiţia Primăriei Iaşi a fost preluată de Consiliului Judeţean.

Sătenii din Iaşi se aliniază la normele UE: au depozite ecologice pentru bălegarul animalelor

Reprezentanţii Comisiei Europene le-au atras atenţia şefilor CJ să transmită mai repede documentaţia pentru implementarea proiectului „Managementul deşeurilor în judeţul Iaşi“, pentru a nu pierde finanţarea.

„A avut loc o evaluare a Comisiei Europene pentru proiectul «Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Iaşi», în cadrul căreia au fost clarificate o serie de detalii privind pregătirea aplicaţiei de finanţare şi s-a solicitat urgentarea finalizării aplicaţiei de finanţare în vederea aprobării finanţării“, spun reprezentanţii CJ.

Consiliul Judeţean va prelua în administrare depozitul ecologic de la Ţuţora şi se va ocupa de finalizarea acestuia. În acest sens, Convenţia de finanţare dintre Ministerul Mediului şi Municipiul Iaşi a încetat. Lucrările de amenajare a depozitului au încetat deoarece Ministerul nu a mai putut suporta 70% din finanţarea asigurată în valoare de 106 milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite