Cuţitul şi pistolul, accesorii în club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi ieşeni merg la discotecă sau în baruri cu arme albe. Tinerii ieşeni care merg în cluburi la sfârşit de săptămână par să nu mai fie în siguranţă.

Deşi doresc să se distreze, ieşenii pot ajunge direct la spital, înjunghiaţi sau chiar împuşcaţi. Nu o singură dată unii tineri au scos pistolul pentru a-şi regla conturile cu rivalii sau cu cei care s-au certat în discotecă. Faptul că poţi intra cu un întreg arsenal de arme în discotecile din Iaşi este susţinut şi de scandalul din 29 ianuarie din Master Pub, când o tânără s-a ales cu o plagă împuşcată la cap, iar alte şase persoane au fost rănite.

Deşi agenţii de pază ar trebui să facă o minimă verificare persoanelor care intră într-un club, unii uită de această obligaţie. „Agenţii sunt obligaţi să verifice persoanele care intră în club. Se face un control sumar, prin pipăire. În cazul fetelor le este pipăită geanta. Voi fi nevoit să angajez un agent femeie pentru a controla şi fetele“, a precizat Eugen Damina, managerul de la Master Pub.

Poliţiştii susţin că discotecile şi barurile sunt verificate periodic, iar administratorii şi scandalagii sunt sancţionaţi. „Armele pot fi folosite pentru autoapărare, cu respectarea dispoziţiilor legale. Poliţiştii de la Secţii verifică cluburile şi barurile şi aplică sancţiuni dacă este încălcată legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Permanent s-au luat măsuri de sancţionare a persoanelor care au folosit fără drept arme“, a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Doi tineri cercetaţi

Scandalul cu împuşcături şi cuţite din Master Pub a pornit de la o fată. Ioan Hârtopanu (26 de ani), refuzat de o tânără careia i-a făcut avansuri, l-a lovit pe prietenul acesteia, Adrian Ungureanu (23 de ani). Patru agenţi de pază care au intervenit pentru a-l calma pe Hârtopanu au fost şi ei loviţi cu un cuţit. Sora tânărului, Mădălina (25 de ani), a început să tragă cu un pistol cu bile atât în bar, cât şi în exteriorul localului. În urma scandalului, şapte persoane, printre care şi Ioan Hârtopanu, au ajuns la spital. Mădălina a fost internată la Spitalul Socola, în stare de şoc.

Pistolara din Master Pub, internată la Socola din cauza stresului. Fratele cuţitar este la Neurochirurgie UPDATE

FOTOGALERIE Împuşcături şi lovituri de cuţit într-un club de fiţe din Iaşi. Şapte persoane au ajuns la spital UPDATE


„În cazul acestei tinere poate fi vorba de o tulburare de personalitate care nu are capacitatea de înfrânare în situaţii speciale. Poate a făcut un atac de panică atunci când şi-a dat seama ce a făcut şi a dezvoltat stări de anxietate, efecte fobice, insomnie. Sunt două situaţii pentru gestul său: fie a avut o tulburare de personalitate şi nu s-a putut controla, fie a vrut să facă un act de bravură, să se dea artistă, că vine şi le ia apărarea prietenilor ei“, spune psihologul Virginia Marinescu. Ioan Hârtopanu este cercetat pentru tentativă de omor, iar sora lui pentru uz fără drept de armă neletală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Patru scandaluri

Pe 10 septembrie 2011 un alt scandal cu focuri de armă a avut loc la Iaşi. La Cocoşul de Aur de la Ciric, Laurenţiu Dăscăleanu (34 de ani) şi Lucian Viorel Zlate (31 de ani), fiul fostului director al Terom, s-ar fi jignit şi ameninţat. Ultimul şi Tiberiu Florea, un amic al lui Dăscăleanu, ar fi tras cu pistoale cu bile de cauciuc. Cu un an înainte, în ianuarie 2010, Remzi Chacra (26 de ani) a tras cu pistolul cu gloanţe de cauciuc în badigarzii din Skin pentru că nu i-ar fi permis unui amic de-al său să intre în local. Tânărul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente de la Iaşi!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite