Cunoscut om de afaceri din Bucureşti arestat la Iaşi deoarece cumpăra animale cu valută falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Vătău a fost arestat pentru că a cumpărat animale cu dolari falşi Foto: facebook.com
Cristian Vătău a fost arestat pentru că a cumpărat animale cu dolari falşi Foto: facebook.com

Cristian Silviu Vătău, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori din România în domeniul afacerilor cu animale, a fost săltat de ofiţerii de la Crimă Organizată şi este acuzat că obişnuia să cumpere câini şi pisici de rasă cu dolari contrafăcuţi

Cristian Silviu Vătău (fost Olteanu) (36 de ani), instructor internaţional de dresaj şi patronul mai multor firme, este cercetat pentru că ar fi cumpărat animale de companie cu 1.300 de dolari falşi. Omul de afaceri, care deţinea şi mai multe pensiuni la care, potrivit presei centrale, îşi lăsau animalele de companie Ion Ţiriac, Elan Schwartzenberg, Cătălin Zmărăndescu sau Adriana Bahmuţeanu, a fost ridicat direct din pat, luni dimineaţă, de ofiţerii de la Crimă Organizată.

Oamenii legii i-au percheziţionat casa şi l-au adus pentru audieri, la Iaşi. Potrivit anchetatorilor, în 9 şi 10 aprilie, Cristian Silviu Vătău a cumpărat două pisici de la un ieşean şi i-a dat în schimb 600 de dolari falşi. De asemenea, omul de afaceri ar fi plătit tot cu bancnote false de câte 100 de dolari cinci câini de rasă pe care i-ar fi cumpărat din Cluj şi Sibiu. Anchetatorii mai spun că Vătău şi-ar fi luat clienţii de pe un site de profil şi se pare că ar mai fi făcut victime şi în Oradea şi Ialomiţa. „Căuta anunţuri pe internet, lua numerele de pe telefon de pe un site şi suna persoanele, iar când mergea să achite contravaloarea animalelor plătea cu bancnote de câte 100 de dolari false. Prejudiciul este de 1.300 de dolari", a precizat Andreea Nica, prim-procuror al Parchetului de lângă Judecătoria Iaşi.

Cristian Vătău a făcut bani din afaceri cu animale Foto: canisakris.ro

Cristia Vătău Foto: canisakris.ro


Vătău a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au propus, marţi, arestarea lui pentru înşelăciune şi punerea în circulaţie de valută falsificată. „Nu ştia că folosea bani falşi. El încasa bani din multe locuri şi puteau proveni de la orice client", a precizat Nicolae Cladoveanu, avocatul lui Vătău, care i-a apărat de-a lungul timpului şi pe Mariana Bitang, Octavian Belu, Federaţia Română de Handbal şi apare într-o interceptare din dosarul „Valiza" pentru că Gigi Becali i-ar fi cerut o consultanţă. Judecătoria Iaşi a dispus ca Vătău să stea după gratii 29 de zile.

EXCLUSIV Denis Popovici, unul dintre cei mai periculoşi interlopi din Iaşi, săltat pentru că a cumpărat vin cu valută falsă

Bani falsificaţi la Iaşi cu fierul de călcat şi cu ojă albă

Potrivit presei centrale, Cristian Vătău ar fi devenit milionar din afacerile cu animale de companie. Acesta ar fi lucrat până în 1996 la Poliţia Capitalei, iar din 1995 a intrat în afaceri. Este instructor internaţional de dresaj şi ar fi dresat 1.450 de câini din 50 de rase. De asemenea, deţine Canisa Kris, dar şi alte firme. A înfiinţat servicii de dog-sitter, taxi-dog, pensiuni, saloane de frizerie pentru animale, paza canină, dar şi, din 2003, un cimitir pentru animale.

Vezi aici un interviu dat de  Cristian Vătău la Happy Hour

Ocazional mai multe vedete şi-ar fi lăsat animalele în grija sa. În 2005 firma Kris ar fi avut o cifră de afaceri de aproximativ două milioane de euro, un milion fiind profit. Numele lui Vătău nu a fost scutit de scandaluri. Acesta s-ar fi plâns pe la diferite emisiuni de televiziune că ar fi fost păgubit cu 600.000 de lei de Cătălin Zmărăndescu, cu care ar fi fost prieten. „Un escroc laş şi nesimţit, ce vinde câini bolnavi, o persoana josnică ce schimbă numerele de telefon foarte des, dar şi numele", spune un bărbat, despre Vătău, pe un site de specialitate.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite