Culmea justiţiei la Iaşi: contrabandiştii de combustibil, lăsaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Cele cinci persoane reţinute pentru că ar fi introdus în ţară 3.500 de tone de motorină au fost puse în libertate vienri noapte, 19 octombrie, de Tribunalul Iaşi. Aceştia au doar interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Oamenii de afaceri băcăuani Eugen Matei, Cristinel Creţu, Viorel irimia, Nicuşor Damian şi bărbatul din Grajduri, Istrate Stănescu, care au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore au fost lăsaţi în libertate vinei noapte, 19 octombrie.

Printre acuzaţiile care li se aduc pentru că au introdus în ţara noastră 3.500 de tone de combustibil se numără comiterea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, spălare de bani, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic în cadrul descinderilor.

Cinci persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor la contrabandiştii de motorină

56 de percheziţii la Iaşi şi la Bacău. 35 de contrabandişti cu motorină duşi la audieri

Chiar şi aşa, cei cinci învinuiţi au primit doar interdiciţia de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile.

În urma percheziţiilor efectuate joi, 18 octombrie, în 56 de locuinţe şi sedii ale unor firme au fost ridicate în vederea confiscării două autoturisme, 10 laptopuri, 34 HDD-uri, 27 de telefoane mobile, 6.000 de euro, 67.276 de lei, obiecte din aur, trei PC-uri, o puşcă de vânătoare, 171 de cartuşe, trei ceasuri şi mai multe ştampile şi documente.

Potrivit DIICOT au fost introduse în ţară aproximativ 3.500 de tone de motorină, prejudiciul fiind estimat la 1,5 milioane de euro.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite