Cinci persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor la contrabandiştii de motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci învinuiţi în urma percheziţiilor la Iaşi şi Bacău pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, spălare de bani, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic în cadrul descinderilor.

Procurorii DIICOT Iaşi au reţinut pentru 24 de ore cinci persoane în urma percheziţiilor la contrabandiştii cu motorină. Aceştia sunt învinuiţi pentru comiterea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţionale organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, contrabandă, evaziune fiscală, folosirea la autoritatea vamală de documente care se referă la alte mărfuri decât cele declarate la vamă, spălarea banilor şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

Alţi nou învinuiţi au interdicţie de a părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.

56 de percheziţii la Iaşi şi la Bacău. 35 de contrabandişti cu motorină duşi la audieri

În urma percheziţiilor efectuare au fost ridicate în vederea confiscării două autoturisme, 10 laptopuri, 34 HDD-uri, 27 de telefoane mobile, 6.000 de euro, 67.276 de lei, obiecte din aur, trei PC-uri, o puşcă de vânătoare, 171 de cartuşe, trei ceasuri şi mai multe ştampile şi documente.

Potrivit DIICOT au fost introduse în ţară aproximativ 3.500 de tone de motorină, prejudiciul fiind estimat la 1,5 milioane de euro.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite