Culmea ghinionului: camerele video de la Fundaţie s-au defectat în momentul în care tramvaiul ucigaş a provocat tragedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la accidentul cumplit din Fundaţie, anchetatorii încă au multe semne de întrebare. Cele două camere mobile de luat vederi ale Poliţiei Locale instalate din Fundaţie puteau oferi un răspuns dacă nu erau defecte în momentul în care s-a produs accidentul.

Secundele de dinaintea dezastrului. Tramvaiul ucigaş, surprins de camerele de supraveghere

Conducerea Poliţiei Locale susţine că astfel de defecţiuni sunt foarte dese, în special din cauza fluctuaţiilor de tensiune şi a căderilor de curent electric.Mai mult, cele 70 de camere video cumpărate de Primărie încă din 2008 cu peste 500.000 de lei nu au nicio utilitate în cazul unor accidente grave în condiţiile în care acestea nu sunt întreţinute.

Camerele de supraveghere video ale Poliţiei Locale sunt instalate pe bulevardul Ştefan cel Mare, Copou, Independenţei, bulevardul Socola, Nicolae Iorga, Gară, capăt Canta şi capăt Păcurari.

Accidentele se ţin lanţ la Iaşi. Firele de electricitate care alimentează tramvaiele au căzut în mijlocul unei intersecţii

„Din cauza fluctuaţiilor de tensiune, a condiţiilor meteo, avem cam un incident pe săptămână în care camerele video nu sunt alimentate. În Fundaţie avem două camere mobile. Din cauza unor plasme ieşite din uz, camerele nu funcţionau în momentul accidentului“, a spus Alexandru Hordilă, şeful Poliţiei Locale.

După ce timp de trei ani, autorităţile nu au putut să închie un contract petru întreţinerea acestor camere din cauza banilor, şefii din Primărie s-au trezut după tragedia din Fundaţie că au fonduri.

Poliţia Locală va încheia un contract cu o firmă specializată pentru întreţinerea sistemelor, înlocuirea lentilelor sau mutarea acestora când este necesar, pentru care va achita 5.000 de lei în fiecare lună.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite