Coşmarul locatarilor din blocul explodat a luat sfârşit. Ieşenii se pot întoarce în apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă. Explozie acumulare gaze într-un bloc
Foto arhivă. Explozie acumulare gaze într-un bloc

Apartamentele distruse în urma deflagraţiei de pe 25 februarie din localitatea ieşeană Dancu, comuna Holboca, pot fi din nou locuite. Doar patru dintre familiile care dorm de două luni pe la rude şi cunoştinţe trebuie să mai aştepte până la refacerea locuinţelor.

Explozie violentă într-un bloc din Iaşi: 16 apartamente distruse UPDATE

Majoritatea celor 17 apartamente din scara C a blocului H3 din Dancu, comuna Holboca, care au fost afectate de explozie, pot fi din lou locuite. Experţii tehnici, aduşi de Primărie de la Bucureşti, au constatat că opt din apartamente nu au fost deloc afectate de explozie, patru au fost parţial distruse, iar alte patru, complet devastate.

Haos în ancheta blocului explodat din Dancu. Locatarii ieşeni, lăsaţi în voia sorţii

„Oamenii au început să-şi facă curăţenie în case şi să se mute. În apartamentele afectate parţial, trebuie să mai punem geamuri şi de săptămâna viitoare pot fi locuite", a spus primarul Gheorghe Ştefurac, primarul din Holboca.

Cele patru apartamente care au fost complet distruse urmează a fi consolidate şi mobilitate cu fondurile alocate de Guvern, în valoare de 1 milion de lei. Lucrările de refacere vor fi scoase la licitaţie, însă proiectul tehnic va fi întocmit abia peste trei săptămâni.  

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite