Copilărie înecată în băutură la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii pediatri de la Spitalul „Sf. Maria“ au avut de îngrijit în două zile patru minori aflaţi în stare de ebrietate. Numărul minorilor consumatori de alcool este în creştere. Parte patru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi după ce au consumat alcool peste măsură. Băiatul de 8 ani avea alcoolemie de 1,78 la mie.

Când şi-a revenit din comă, copilul din Bacău le-a povestit medicilor că a băut cot la cot cu tatăl său, adică patru pahare de ţuică şi două de vin. Când băutura s-a terminat, tatăl a plecat la cârciuma din sat să mai cumpere, iar la întoarcere şi-a găsit copilul inconştient. Minorul a fost adus cu Salvarea la Iaşi.


„Pacientul prezenta o rană la nivelul capului şi mai multe vânătăi pe mâini după ce s-a dezechilibrat şi a căzut. Prezenta vărsături, avea o stare de somnolenţă“, spune doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi.

Alcoolul la copii: unul a ajuns în comă la spital în urma unui pariu, iar altul a rămas fără deget

Iaşi: Puşti de 15 ani cu alcoolemie record: 5,76 la mie. A ajuns la spital în comă de gradul III


Tot sâmbătă, medicii au îngrijit un alt minor, în vârstă de 17 ani, din comuna ieşeană Belceşti. Acesta a ajuns la spital după ce a fost atacat cu un cuţit de un consătean. Tânărul prezenta o rană adâncă pe spate, dar nu a putut fi operat pentru că prezenta alcool în sânge.


Copii diferiţi, alcoolemie identică


Duminică,  încă doi minori de 14 şi 17 ani au ajuns la spital cu o alcoolemie de 2,09 la mie. Copilul de 14 ani a consumat 100 de mililitri de ţuică după ce a câştigat un pariu pus cu prietenii i la masa de biliard.

Acesta şi-a luat angajamentul ca, în cazul în care câştigă partida, să dea peste cap un pahar cu ţuică. Zis şi făcut, numai că după doar câteva clipe minorul a devenit inconştient. Un alt copil din judeţul Iaşi a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că şi-a tăiat cu toporul degetul mare de la mâna stângă după ce a consumat alcool. Alcoolemia tânărului era tot de 2,09 la mie. 


Weekendul negru al copiilor beţivi


Medicii spun că, de la începutul acestui an, la Spitalul de Pediatrie au ajuns 130 de minori, victime ale băuturii, în medie câte trei astfel de cazuri săptămânal.


Ultimul weekend a fost însă cel mai plin de astfel de incidente. „În 45% din cazuri pacienţii sunt de sex feminin. Majoritatea ajung în weekend. Avem două vârfuri de incidenţă: cei cu vârsta de 2-4 ani, care se intoxică accidental cu alcool, şi cei care au peste 12 ani şi care se intoxică voluntar cu alcool, imitând comportamentul adulţilor“, explică doctorul Burlacu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite