Copiii ieşeni se întrec cu „omologii“ de peste Prut în arta suflatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă instrumentele inedite, în concert nu vor lipsi nici cele de percuţie clasice
Pe lângă instrumentele inedite, în concert nu vor lipsi nici cele de percuţie clasice

În perioada 10-12 mai, la Colegiul de Artă „Octav Băncilă" se desfăşoară prima ediţie a Concursului de Interpretare „Ion Goia", competiţie pentru instrumentele de suflat şi percuţie ale orchestrei simfonice.

Micii artişti îşi arată măiestria la cântat la instrumente în cadrul concursului „Ion Goia" desfăşurat în perioada 10-12 mai la Colegiul de Artă „Octav Băncilă".

La competiţie vor participa 80 de concurenţi, printre care şi elevi de la Liceul Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu" din Chişinău.

INEDIT Trei ieşeni sunt plătiţi ca să stea nemişcaţi opt ore într-o zi FOTOGALERIE

„Scopul nostru este promovarea şi stimularea elevilor într-un cadru competiţional, oferindu-le concurenţilor posibilitatea de a-şi demonstra performanţele tehnice şi artistice", spune profesorul Sergiu Sandu, şef la catedra instrumente de suflat-percuţie de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă" din Iaşi.

Copiii de la „Kids Rock“ susţin primul lor concert individual. Vezi ce spun micii artişti

Din juriul concursului fac parte cadre didactice de la Universitatea de Arte „George Enescu" Iaşi şi artişti instrumentişti ai Filarmonicii artişti instrumentişti ai Filarmonicii „Moldova" din Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite