Contestaţii fără succes la Bac în Iaşi. Rezultatele finale (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.400 de candidaţi la examenul de maturitate din judeţ, adică o treime din numărul total, au contestat notele. Mulţi dintre ei s-au plâns că, după recorectarea tezelor, au rămas cu aceeaşi notă sau, mai grav, aceasta le-a fost micşorată. În urma recorectării, 1.854 de note au rămas neschimbate, 105  au scăzut şi doar 521 au fost mărite 

Emoţii şi nervi pentru 2.400 de absolvenţi de liceu care săptămâna trecută au susţinut probele scrise la Bacalaureat în judeţul Iaşi.

AFLĂ AICI REZULTATELE DE LA BACALAUREAT

Tinerii au încercat astăzi, pe ultima sută de metri, să-şi mărească notele la examen. Mulţi spun că încercarea a fost un eşec. „Mă aşteptam să iau o notă mai mare la biologie. Am obţinut iniţial 5,70, iar după contestaţie am primit 5,30. Nici nu mă gândeam că iau mai puţin de 6", a declarat Claudia Nechifor, absolventă a Colegiului Tehnic „I. C. Ştefănescu".

Citeşte şi:

Iaşi: Record de contestaţii la liceele din judeţ. Elevii află astăzi dacă au trecut Bac-ul

Iaşi: Promovabilitate de 55% la Bacalaureat

Tânăra mai avea nevoie doar de patru sutimi pentru a promova bacalaureatul. Visul ei de a se înscrie la o facultate a Universităţii Tehnice „Gheorhe Asachi" s-a spulberat, după ce nu a reuşit să-i convingă pe profesorii din comisie că merită o notă mai mare.

„Chiar nu înţeleg modul de corectare. Ştiu că am scris, m-am pregătit pentru această probă. De acum o să mai învăţ o dată, să reiau această teză la biologie în toamnă şi să încerc la facultate tot atunci", a mai spus cu dezamăgire tânăra.

Calificativele la probele orale le-au adus ghinion

Absolvenţii contestatari la Bac susţin că notele sunt mai mici faţă de anii trecuţi pentru că s-au eliminat notele la probele orale, pentru acestea primind doar calificative. „Înainte, la un examen precum proba de sport se puneau note, de cele mai multe ori de 10. Din acest motiv, media generală a candidaţilor era mai mare. Acum, această probă a fost eliminată complet de la Bac", a spus şi Gabriela Burcilă, absolventă a aceluiaşi liceu din Zona Industrială.

Mai urmăreşte şi:

Doar şase elevi au luat Bac-ul la un liceu din Iaşi

Iaşi: „Lucifer“ a ratat Bac-ul pentru că s-a drogat cu prafuri

La Liceul „I. C. Ştefănescu" au promovat la sesiunea din vară a Bacalaureatului doar 6 din cei peste 200 de candidaţi. Recordul negativ în judeţ, la acest capitol, este deţinut însă de Grupul Şcolar Holboca. Aici, niciunul dintre cei 45 de absolvenţi care au dat Bac-ul nu au reuşit să obţină diploma. Ultimele rezultate la contestaţii au fost afişate până la ora 16.00.

Gradul de promovabilitate înainte de afişarea acestor rezultate finale, la nivelul judeţului Iaşi, a fost de 55%. Cu toate acestea, în această vară a crescut numărul tinerilor ieşeni care au promovat examenul de maturitate cu nota 10.

Nu mai puţin de 18 candidaţi au luat nota maximă. Cei mai mulţi, şase dintre ei, au terminat studiile liceale la Colegiul „Emil Racoviţă".

Elevă: „Luam Bac-ul dacă nu făceam două contestaţii!"

Gabriela Borcilă este unul dintre cei 2.400 de tineri ieşeni care au cerut recorectarea lucrărilor. Fata a cerut recorectarea tezelor la limba română şi la fizică. Punctul pe care l-a obţinut după contestaţia depusă la prima materie i-a fost luat la cea de-a doua.

image

Gabriela Borcilă a făcut două contestaţii

Gabriela Borcilă, absolventă a Colegiului Tehnic „Ioan C. Ştefănescu", a aşteptat cu sufletul la gură afişarea rezultatelor de la contestaţii.

A venit la liceu împreună cu mătuşa de la ora 10.00 pentru a afla dacă notele i-au fost mărite. Tânăra luase 5,78 la Bacalaureat. Pentru a obţine cele 22 de sutimi care-i mai trebuiau pentru a promova examenul de maturitate a făcut două contestaţii, la limba română, unde a obţinut 6,70 şi la fizică, obiect la care a luat 5,50.

„La română mă aşteptam să iau măcar 7,30. Greşeala mea a fost că m-am concentrat mai mult la primele două puncte şi la al treilea nu am avut timp să scriu", spune Gabriela.

La ora 12.00, visul ei de a se înscrie la Agronomie a fost spulberat. A obţinut 7,80 la română, cu 1,20 puncte în plus, dar la fizică a pierdut 1,10 puncte. A rămas astfel cu nota 4,40. „Luam Bac-ul dacă nu făceam două contestaţii! Cu nota pe care am obţinut-o la română puteam să trec!", a spus Gabriela.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite