Iaşi: Promovabilitate de 55% la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 7.000 de elevi din judeţul Iaşi, care au susţinut în acest an examenul de Bacalaureat stau cu sufletul la gură în aştepatarea notelor la cele trei probe finale

Ora 20.00

Şase elevi au reuşti să obţină o medie peste 6 la probele examenului de maturitate la Colegiul Tehnic "Ioan C. Ştefănescu". Cel mai bun rezultat raportat la această unitate de învăţământ este 7.55, iar notele pentru cei declaraţi reuşiţi coboară până la 6,26. Primul rezultat sub linia de trecere este de 5.95.

CITEŞTE ŞI

BAC 2010: Galaţiul ocupă ultimul loc pe ţară la promovabilitate!

Un alt liceu unde s-au înregistrat doar nouă elevi admişi după cele trei probe scrise de la Bac este Grupul Şcolar "Nicolina". Cea mai mare medie este 6,91, iar rezultatul de trecere a fost 6.00. Cu 5,86 cel de-al zecelea elev a fost declarat respins.

image

La grupul Şcolar Holboca, niciun candidat din cei 45 nu a fost declarat admis. Din cei aproape 60 de candidaţi de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii "Spiru Haret" niciun absolvent nu a reuşit să ia Bacalaureatul.La Grupul Şcolar Vlădeni şi la Liceul "Dumitru Murgu" din Iaşi doar câte doi elevi au fost declaraţi admişi.

Potrivit datelor înregistrate de IŞJ 16 elevi au obţinut nota maximă.

Ora 18.20

Zeci de elevi au luat cu asalt centrele de examinare pentru a afla rezultatele la examenul de maturitate. „Am picat cu o medie de 5,85. Voi face contestaţie şi sper să obţin cele 15 sutimi. Mă aşteptam să iau examenul", a spus Bogdan Chiriac (foto), elev la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi".

image

Nu la fel de încrezător de rezultatul contestaţiei era Marian Ipate, elev la acelaşi liceu. Acesta a obţinut 3,25 şi susţine că se va prezenta din nou, în toamnă, la examen.  „O să fac contestaţie, dar nu mă aştept să iau mai mult. Nu m-am pregătit suficient", a spus elevul de clasa a XII-a.

Părinţii elevilor de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida" sunt disperaţi. „Au nenorocit copiii. Din 268 de elevi au trecut examenul doar 35. Mai bine lăsau examenul ca înainte, dacă puneau note la oral, treceau Bac-ul", a spus Ana H., mama unui elev de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida".

Elevii au depus contestaţii.

image

Ora 16.15

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) au anunţat că la nivelul judeţului Iaşi au fost înscrişi la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2010, 7.169 de candidaţi, din care 3.726 au fost declaraţi reuşiţi, 348 nu s-au prezentat şi 8 au fost eliminaţi.

Bacău: Emoţii pentru mii de elevi care au dat Bac-ul

Botoşani: (UPDATE) Bacalaureat penal: Profesori universitari şi inspectori şcolari sunt cercetaţi acum pentru luare de mită şi corupţie!

Neamţ: Emoții în așteptarea rezultatelor la bacalaureat

Suceava: Absolvenţii de liceu află în următoarele ore rezultatele la Bac

VASLUI: Peste patru mii de elevi aşteaptă afişarea notelor la BAC

AFLĂ AICI REZULTATELE LA BACALAUREAT

"Pocentul de promovabilitate înainte de contestaţii este de 54, 62%. Rezultatele finale vor fi afişate în ziua de 8 iulie 2010. Astăzi, între orele 16.00 - 20.00 se primesc contestaţiile în cele 24 de centrele unde s-a susţinut examenul", a afirmat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IŞJ

Ora 13.00

Absolvenţii de liceu încearcă sa afle până la ora 16.00 rezultatele obţinute la examenul de Bac. „Încerc să văd ce am făcut la examen, dar site-ul este blocat. Am emoţii pentru că nu ştiu dacă voi obţine note foarte bune", a spus Ioana V., absolventă de clasa a XII-a.

Citeşte şi:

Iaşi: „Lucifer" a ratat Bac-ul pentru că s-a drogat cu prafuri

În judeţul Iaşi, peste 6.700 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat. Elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii tot astăzi, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Până la ora 16.00, rezultatele vor fi afişate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite