Confesiunea unui rănit în accidentul din Franţa: „Ne-a nenorocit pe toţi când s-a răsturnat autocarul! Eu am rămas fără carnea de pe mână“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşăneanul susţine că a trecut prin clipe de groază
Botoşăneanul susţine că a trecut prin clipe de groază

Constantin Mitel, unul din cei nouă răniţi aduşi miercuri seară, 12 septembrie, la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi a povestit cum s-a produs accidentul din Franţa soldat cu moartea unei fetiţe şi rănirea a 42 de persoane.

Nouă pasageri români ai autocarului care s-a răsturnat în Franţa pe 2 septembrie au fost aduşi la Iaşi miercuri seară. Răniţii povestesc că au trăit clipe de groază în momentul în care autocarul s-a răsturnat pe 2 septembrie produs pe autostrada A8, în apropiere de localitatea franceză Vidauban, soldat cu moartea unei fetiţe romance şi rănirea a altor 42 de persoane.  

Ascultaţi mai jos confesiunea botoşăneanului rănit în accident:

Constantin Mitel din localitatea botoşăneană Vorona se afla îmrepună cu soţia în autocar. Nu mai ţine minte decât momentul în care s-a produs nenorocirea. Se bucură că soţia lui a scăpat cu răni uşoare şi s-a putut întoarce acasă mai repede pentru a avea grijă de cei doi copii pe care-i au. „Ştiu doar că s-a răsturnat autocarul şi ne-a nenorocit pe toţi. Eram cu nevasta mea. Ea a venit mai repede acasă. Nici ea nu e foarte bine, dar a venit pentru că trebuie să aibă grijă de copii", povesteşte bărbatul.

Groaznicul accidentul i-a lăsat urme adânci pe tot corp. „În Franţa, medicii mi-au spus că am o fractură de la încheietură până la cot. Carnea mi-a fost efectiv smulsă de pe mână", a spus Constantin Mitel.

Românii răniţi în Franţa, aduşi la spitalele din Iaşi

Alţi cinci adulţi au fost aduşi la Spitalul „Sfântul Spiridon", iar trei copii au fost transferaţi la Pediatrie. Specialiştii spun că toţi cei nouă se află în afara oricărui pericol. „Toţi cei nouă pacienţi aduşi la Iaşi vor sta în maxim 24 de ore, cel mult 48 de ore, după care vor putea fi externaţi", spune subsecretarul Raed Arafat.

Medicii ieşeni spun că deşi prezintă leziuni multiple, răniţii vor scăpa cu viaţă. „Pacienţii prezintă traumatisme toracice şi leziuni la membrele superioare şi inferioare. Sunt în afara oricărui pericol", spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.  

În Franţa mai sunt spitalizaţi alţi 9 pacienţi, starea acestora fiind însă mult mai gravă.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite